بررسی مقایسه ای تحلیل ریشه دندان های پیشین فک بالا در بیماران با مال اکلوژن بعد عمودی، قبل و پس از درمان ارتودنسی ثابت
محل انتشار: مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، دوره: 32، شماره: 4
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 332
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMDS-32-4_008
تاریخ نمایه سازی: 23 مهر 1398
چکیده مقاله:
مقدمه: تحلیل ریشه دندانهای پیشین فک بالا یک پدیده نسبتا شایع در انتهای درمان ارتدنسی است. بنابراین شناسایی عوامل ایجاد کننده تحلیل ریشه به عنوان فاکتورهای خطر، امری لازم و ضروری است تا قبل از شروع درمان ارتودنسی، تمهیدات لازم جهت کاهش شدت عارضه و حتی پیشگیری از آن بعمل آید.هدف از این مطالعه بررسی مقایسه ای تحلیل ریشه دندان های پیشین فک بالا در بیماران با مال اکلوژن بعد عمودی، قبل وپس از درمان ارتودنسی ثابت بود.
مواد و روش ها: در طی این مطالعه مقطعی، اندازه تحلیل ریشه در دندان های پیشین فک بالا در 100 بیمارکلاس یک با دامنه سنی 13 تا 18 سال (37 مورد نرمال بایت ،35 مورد دیپ بایت، 28 مورد اپن بایت) مورد ارزیابی قرار گرفت. اندازه گیری ها از طریق بررسی پرتونگاری موازی با شیوه Long cone پیش و پس از درمان ارتدنسی ثابت و توسط برنامه فتوشاپ 7 صورت گرفت. سپس نتایج گروه ها بوسیله تست آماری t-test و One way ANOVA و به دنبال آن تست های Mann-Whitney و Tukey آنالیز شدند.
یافته ها: میزان تحلیل ریشه در دندان های پیشین میانی در گروه دیپ بایت بیشتر از گروه نرمال (008/0P=) و میزان تحلیل در گروه نرمال بایت بیشتر از گروه اپن بایت بود ولی این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (013/0P=). میزان تحلیل در دندان های پیشین کناری در گروه دیپ بایت بیشتر از گروه اپن بایت (004/0P=) و گروه اپن بایت بیشتر از گروه نرمال بایت بود (006/0P=).
نتیجه گیری: گروه دیپ بایت مقدار تحلیل ریشه بیشتری را هم در دندان های پیشین میانی وهم کناری نسبت به سایر گروه ها نشان داد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
پریسا صالحی
دانشیار گروه ارتودانتیکس دانشکده دندانپزشکی و مرکز تحقیقات ارتودنسی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سیده مریم امیدخدا
استادیار گروه ارتودانتیکس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
لیلا خجسته پور
استادیار گروه رادیولوژی دهان، فک و صورت دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :