ارزیابی پیچ های ثابت کننده بین فکی در درمان شکستگی های فک پایین
محل انتشار: مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، دوره: 33، شماره: 2
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 421
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMDS-33-2_004
تاریخ نمایه سازی: 23 مهر 1398
چکیده مقاله:
مقدمه: استفاده از پیچ های ثابت کننده بین فکی اخیرا در جراحی های فک و صورت رواج یافته است. این روش بسیاری از معایب آرچ بار را ندارد ولی استفاده از این پیچ ها چندان مورد بررسی قرار نگرفته است. هدف این مطالعه ارزیابی موثر بودن درمان شکستگی های فک پایین توسط کاربرد پیچ های ثابت کننده بین فکی می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی که مسائل اخلاقی آن مورد تایید کمیته اخلاق دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفته است، 28 بیمار با شکستگی های فک پایین، توسط پیچ های ثابت کننده بین فکی Self-tapping شرکت Leibinger تحت درمان قرار گرفتند. در هر بیمار حداقل 2 عدد پیچ در هر فک قرار داده شده و توسط سیم به یکدیگر متصل شدند و دو فک به مدت 4 هفته در اکلوژن طبیعی بیمار ثابت شد. فراوانی بهبودی شکستگی ها به تفکیک محل شکستگی و بهبودی در محل قرار گرفتن پیچ ها و تعیین فراوانی صدمه عصبی و دندانی ناشی از قرار گرفتن پیچ ها تعیین گردید.
یافته ها: بجز یک مورد ایجاد Open bite خفیف، در 27 بیمار دیگر بهبودی در عملکرد و ظاهر آنها بدست آمد. هیچ موردی از عوارض عصبی و دندانی مشاهده نگردید.
نتیجه گیری: با توجه به مزایای کاربرد پیچ های ثابت کننده بین فکی در درمان شکستگی های فک پایین نسبت به روش های درمانی متداول، کاربرد این روش توصیه می شود.
نویسندگان
عطاء الله حبیبی
دانشیار گروه جراحی دهان، فک و صورت دانشکده دندانپزشکی و مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
امین راه پیما
استادیار گروه جراحی دهان، فک و صورت دانشکده دندانپزشکی و مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
علیرضا حلاج مفرد
دستیار تخصصی گروه جراحی دهان، فک و صورت دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :