بررسی روش پیشگویی آسان برای تعیین دیسکرپانسی بولتون قدامی و کلی در یک جمعیت جنوب ایران
محل انتشار: مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، دوره: 34، شماره: 3
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 646
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMDS-34-3_004
تاریخ نمایه سازی: 23 مهر 1398
چکیده مقاله:
مقدمه: آنالیز بولتون به عنوان نشانه خوبی از دیسکرپانسی های سایز دندانی حائز اهمیت می باشد اما تفاوت های نژادی باید در نسبت های به دست آمده مورد توجه قرار گیرد. هدف از این مطالعه تعیین نسبت های دندانی در جنسیت ها و مال اکلوژن های مختلف در جمعیت ایرانی و مقایسه این نسبت ها با نسبت های پیشنهادی بولتون بود. همچنین در این مطالعه بهترین پیشگویی کننده دیسکرپانسی های قدامی و کلی در جمعیت ایرانی را تعیین نمودیم.
مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی بر روی 715 کست مطالعه قبل از درمان (526 زن و 189 مرد) بیماران مراجعه کننده به بخش ارتدنسی دانشکده دندانپزشکی شیراز و مطب خصوصی ارتدنتیست ها صورت گرفت. نمونه ها بر اساس طبقه بندی انگل به 3 گروه کلاس I، کلاس II و کلاس III تقسیم گردید. بزرگترین عرض مزیودیستالی تمامی دندان ها با کولیس دیجیتال با دقت mm 01/0 اندازه گیری گردید. میزان نسبت قدامی و کلی محاسبه شده و سپس تمامی داده ها توسط نرم افزار SPSS و تست های آماری Pearson Correlation، independent t-test و Kruskal-Wallis test مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: میزان نسبت قدامی(74/78%) و میزان نسبت کلی (94/91%) در جمعیت جنوب ایران اختلاف معنی داری را در هر دو جنس زن و مرد و همچنین در هر 3 گروه مال اکلوژن انگل نشان ندادند. با توجه به نتایج بدست آمده ضریب همبستگی تقسیم عرض دندان لترال پایین به بالا، با دیسکرپانسی قدامی برابر با 544/0 و ضریب همبستگی تقسیم عرض دندان سانترال پایین به بالا، با دیسکرپانسی قدامی برابر با 536/0 بود. همچنین ضریب همبستگی تقسیم عرض دندان پرمولار اول پایین به بالا، با دیسکرپانسی کلی برابر با 440/0 و ضریب همبستگی تقسیم عرض دندان پرمولار دوم پایین به بالا، با دیسکرپانسی کلی برابر با 407/0 بود.
نتیجه گیری: میزان نسبت قدامی در جمعیت مورد مطالعه اختلاف معنی داری با نسبت پیشنهادی بولتون دارد و میزان نسبت کلی در جمعیت مطالعه حاضر اختلاف معنی داری با نسبت پیشنهادی بولتون نشان نمی دهد. در جمعیت ایرانی بهترین پیشگویی کننده دیسکرپانسی قدامی دندان لترال و بهترین پیشگویی کننده دیسکرپانسی کلی، دندان پرمولار اول می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سید محمد مهدی رویین پیکر
استادیار گروه ارتودانتیکس، مرکز تحقیقات ارتدنسی، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
پریسا صالحی
دانشیار گروه ارتودانتیکس، مرکز تحقیقات ارتدنسی، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
زهرا امامی
دستیار تخصصی گروه پریودانتیکس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
مریم داوری
دستیار تخصصی گروه پروتزهای دندانی، دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :