بررسی وضعیت پریودنتال در مبتلایان به آرتریت روماتوئید
محل انتشار: مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، دوره: 35، شماره: 4
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 489
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMDS-35-4_005
تاریخ نمایه سازی: 23 مهر 1398
چکیده مقاله:
مقدمه:بیماری پریودنتال با علائم تحلیل استخوان آلوئول و از دست رفتن دندان ها در بسیاری از افراد جامعه از جمله افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید دیده می شود. بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید علاوه بر ناتوانی در رعایت بهداشت دهان به علت نواقص فیزیکی، از اختلال سیستم ایمنی نیز رنج می برند، که این عوامل می تواند آنها را در برابر بیماری های پریودنتال آسیب پذیرتر نماید. هدف از این مطالعه بررسی شیوع بیماری های پریودنتال در میان افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید بود.
مواد و روش ها: وضعیت پریودنتال (پلاک اندکس، خونریزی پاپیلری و تعداد دندان های از دست رفته) در 70 نفر، شامل 35 بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید فعال و 35 فرد سالم به عنوان شاهد بررسی شد و با استفاده از نرم افزار SPSS و با آزمون t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: مبتلایان به آرتریت روماتوئید شامل 31 زن (6/88%) و 4 مرد (4/11%) با متوسط سنی 45 سال و گروه شاهد شامل 26 زن (3/74%) و 9 مرد (7/25%) با متوسط سن 37 سال بودند. در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید نسبت به افراد سالم گروه کنترل، میزان پلاک اندکس (0001/0P=)، میزان خونریزی پاپیلری (002/0P=) و تعداد دندان های از دست رفته (03/0P=) به طور معنی داری بیشتر بود. 3 نفر از بیماران نیز مبتلا به سندرم شوگرن ثانویه بودند.
نتیجه گیری: بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید نسبت به گروه شاهد شرایط پریودنتال نامساعدتری داشتند که علاوه بر اثرات این بیماری التهابی مزمن و نقص ایمنی میزبان ممکن است ناشی از ناتوانی فیزیکی در رعایت بهداشت دهان و دندان و یا به دنبال اثر داروهای ضد روماتیسم بر روی لثه بیماران نیز باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مرتضی طاهری
دانشیار پریودانتیکس، مرکز تحقیقات دندانپزشکی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
مسعود ثقفی
دانشیار روماتولوژی، مرکز تحقیقات بیماری های روماتیسمی، بیمارستان قائم، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
محمدحسن نجفی
استادیار پریودانتیکس، مرکز تحقیقات دندانپزشکی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
مهرداد رادور
دانشیار پریودانتیکس، مرکز تحقیقات دندانپزشکی، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :