تغییرات بافتی در ناحیه مفصل گیجگاهی- فکی خرگوش متعاقب تزریق (rBMP2) Recombinant-Bone Morphogenetic Protein-2 موضعی طی جلو آوردن فک پایین با بایت جامپر
محل انتشار: مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد، دوره: 36، شماره: 1
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 380
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMDS-36-1_002
تاریخ نمایه سازی: 23 مهر 1398
چکیده مقاله:
مقدمه: کوچکی فک پایین یکی از شایع ترین مال اکلوژن ها می باشد که طی دوران رشد توسط دستگاه های فانکشنال درمان می شود. هدف از این مطالعه ارزیابی تغییرات بافتی سر کندیل بعد از تزریق منفرد rBMP2 در ترکیب با دستگاه بایت جامپر (Bite jumper) در ناحیه مفصل گیجگاهی-فکی خرگوش بود.
مواد و روش ها: هجده خرگوش سفید نیوزیلندی نر با سن 8 هفته به سه گروه تقسیم شدند: یک گروه به عنوان کنترل در نظر گرفته شد، در خرگوش های گروه دوم، تزریق rBMP2 و در گروه سوم تزریق نرمال سالین در ناحیه کندیل انجام شد. در دو گروه آخر دستگاه بایت جامپر قرار داده شد. بعد از 8 هفته از شروع درمان با این دستگاه، در گروه دوم مخلوطی از mgr5/12 پودر rBMP2 و cc5/2 نرمال سالین و در گروه سوم صرفا cc5/2 نرمال سالین در ناحیه مفصل گیجگاهی-فکی تزریق گردید. بعد از 16 هفته از شروع درمان، حیوانات قربانی شده و بررسی بافتی مفاصل صورت گرفت.
یافته ها: در نمای هیستوپاتولوژی، افزایش سلول های غضروفی و حداکثر ضخامت بافت غضروفی سر کندیل در گروه rBMP2 بیشتر از دو گروه دیگر بود (به شکل افزایش هیپرپلازی غضروف). کم ترین میزان دفورمیتی دیسک در گروه کنترل بود و گروه rBMP2 میزان دفورمیتی دیسک کمتری نسبت به گروه نرمال سالین نشان داد.
نتیجه گیری:rBMP2 سبب افزایش فعالیت رشدی غضروف به صورت افزایش هیپرپلازی غضروف سر کندیل در خرگوش می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نجمه تحویلدارنژاد
استادیار گروه ارتودانتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
مریم پوستی
استادیار گروه ارتودانتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه آزاد تهران
محمد باصفا
استاد گروه ارتودانتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
نوشین محتشم
دانشیار آسیب شناسی دهان، فک و صورت، مرکز تحقیقات بیماری های دهان، فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :