گزارش دو گونه زنبور پارازیتوئید آفت بید چغندرقند، (Scrobipalpa ocellatella Boyd. (Lep.: Gelechidae برای اولین بار از مزارع استان خراسان رضوی
محل انتشار: دوفصلنامه چغندرقند، دوره: 28، شماره: 2
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 452
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JRSB-28-2_007
تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1398
چکیده مقاله:
بید چغندرقند، (Scrobipalpa ocellatella Boyd. (Lep.: Gelechidae از آفات اختصاصی انواع چغندر است. در این تحقیق پارازیتوییدهای آفت در منطقه جمعآوری و شناسایی شدند. به منظورشناسایی پارازیتوئیدهای این آفت، از مزارع چغندرقند استان خراسان رضوی از اوایل تیر لغایت پایان مهرماه 1389 نمونهبرداری منظم انجام شد. لاروها و شفیرههای بید چغندرقند بههمراه غده چغندرقند جمعآوری و در شرایط دمایی 2±25 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی 5±65 درصد و 14 :10ساعت روشنایی: تاریکی تا زمان خروج حشرات کامل پارازیتوئیدهای احتمالی نگهداری شدند. این نمونهها به صورت روزانه برای جمعآوری پارازیتوئیدها بررسی میشدند. زنبورهای خارج شده در الکل 75 درصد نگهداری شدند. در میان نمونهها دو گونه زنبور پارازیتوئید با نام علمی Bracon intercessor Nees وMicrochelonus subcontractus Abdinbekova از خانواده Braconidae مورد شناسایی قرار گرفت. این گونهها برای اولین بار از استان خراسان رضوی گزارش میگردد. گونه اول پارازیتوئید لارو و گونه دوم پارازیتوئید لارو- شفیره است. نمونههای اصلی زنبورها در آزمایشگاه حشره شناسی دانشگاه شاهد تهران نگهداری میشود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
جعفر محمودی
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حشره شناسی دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد تهران و کارشناس گیاهپزشکی کارخانه قند فریمان
علیرضا عسکریان زاده
- استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد
جابر کریمی
استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد-
حبیب عباسیپور
دانشیارگروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد،
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :