تاثیر هشت هفته تمرینات ایستگاهی بر وزن بدن، فشارخون و سطوح سرمی کلسترول و آنزیم های کبدی در زنان سالمند دارای سندرم متابولیک
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 479
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-22-2_008
تاریخ نمایه سازی: 8 مهر 1398
چکیده مقاله:
مقدمه: سبک زندگی غیرفعال، یک عامل خطر بسیار مهم برای توسعه بسیاری از بیماریها از جمله سندرم متابولیک میباشد. در سنین پیری علاوه بر مشکلات ناشی از افزایش سن، برخی افراد سالمند دچار بیماری سندرم متابولیک میشوند که شیوع این سندرم در بین زنان بیشتر از مردان میباشد. شرایط متابولیکی بدن در پیدایش و پیشبرد این بیماری نقش عمدهای دارند، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر 8 هفته تمرینات ایستگاهی بر وزن بدن، فشارخون و سطوح سرمی کلسترول و آنزیمهای کبدی در زنان سالمند دارای سندرم متابولیک در خرمآباد انجام شد. روش کار: این مطالعه نیمه تجربی در سال 1396 بر روی 18 زن سالمند دارای سندرم متابولیک در مرکز توانبخشی فرزانگان خرمآباد انجام شد. آزمودنیها ضمن انجام امور روزمره خود، در یک پروتکل 8 هفتهای تمرینات ایستگاهی شرکت کردند که 3 جلسه در هفته اجرا میشد. 24 ساعت قبل از اجرای پروتکل تمرینی و 48 ساعت پس از اتمام پروتکل تمرینی، نمونه خونی از آزمودنیها در حالت ناشتا گرفته شد. وزن بدن، فشار خون، کلسترول سرمی و آنزیم های کبدی اندازهگیری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 24) و آزمون های کولموگروف-اسمیرنوف و تی همبسته انجام شد. میزانp کمتر از 05/0 معنیدار در نظر گرفته شد. یافتهها: نتایج کاهش معنیدار سطوح استراحتی سرمی AST (043/0=p) و کلسترول (033/0=p)، فشارخون سیستولی (001/0=p)، وزن بدن (001/0=p) و شاخص توده بدنی (001/0=p) و کاهش غیرمعنادار سطوح سرمی ALT (487/0=p) در مقایسه با مقادیر پیش آزمون در زنان سالمند دارای سندرم متابولیک را نشان داد. نتیجهگیری: تمرینات ایستگاهی در زنان سالمند دارای سندرم متابولیک اثرات مفیدی بر سطوح سرمی AST، ALT و کلسترول دارد، همچنین فشارخون سیستولی و وزن بدن را کاهش میدهد، بنابراین میتواند تندرستی آنها را ارتقاء دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا نورالهی
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران.
وحید ولیپور دهنو
استادیار گروه علوم ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران.
رسول اسلامی
استادیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :