افزایش بهره وری تخت های بیمارستان از طریق اصلاح فرآیند ترخیص: یک مطالعه اقدام پژوهشی از طریق طراحی و استقرار ترخیص الکترونیک

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 476

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CSUMSMED05_205

تاریخ نمایه سازی: 7 مهر 1398

چکیده مقاله:

مقدمه: بیمارستان بیشترین منابع را در نظام سلامت به خود اختصاص داده است. برخی از منابع این رقم را تا 80 درصد کل منابع نظام سلامت عنوان می کنند. در این راستا اصلاح فرآیندهای بیمارستانی به گونه ای که امکان استفاده بیشتر از تخت های موجود را ایجاد کند بسیار اهمیت دارد. بر این اساس مطالعه حاضر با هدف افزایش بهره وری تخت های بیمارستان از طریق طراحی و استقرار ترخیص الکترونیک در بیمارستان امام رضا ع مشهد انجام شد. روش تحقیق: مطالعه حاضر پژوهشی نیمه تجربی با گروه کنترل و از نوع اقدام پژوهی بود که با روش های ترکیبی صورت پذیرفت. بخش های منتخب بر اساس نظرات متخصصان شامل دو بخش داخلی و دو بخش جراحی بود. مدت زمان ترخیص بیماران قبل از اجرای طرح در قالب هفت ایستگاه بررسی و محاسبه شد. در مرحله دوم فرآیند ترخیص به روش شش سیگما اصلاح و فرآیند جدید با عنوان ترخیص الکترونیک در جلسات متعدد در قالب بحث گروهی متمرکز و نشست متخصصان نهایی شد. افراد درگیر در طرح نیز به روش آموزش در عمل (OJT) آموزش دیدند. بعد از اجرا فرآیند ترخیص در قالب ایستگاه های مشخص زمان سنجی شد و ظرفیت ایجاد شده در قالب تخت فعال محاسبه شد. کلیه محاسبات در اکسل انجام شد. یافته ها: یافته های مطالعه نشان داد متوسط مدت زمان ترخیص در قالب هفت ایستگاه و قبل از اجرای طرح بطور متوسط شامل 420 دقیقه بود. در این مرحله تفاوت معنی داری بین گروه های مداخله و کنترل مشاهده نشد. بعد از انجام مداخله در گروه مداخله مدت زمان ترخیص به صورت متوسط 58 درصد نسبت به گروه کنترل کاهش یافته بود. این میزان کاهش با توجه به وجود متوسط 5500 بیمار ترخیصی در هر ماه بیانگر حدودا 35 تخت اضافه شده میباشد.نتیجه گیری: افزایش تخت های بیمارستانی الزاما از مسیر ساخت بیمارستان جدید محقق نمی شود. افزایش بهره وری منابع راهکاری پذیرفته شده در بسیاری از کشور ها می باشد که ضمن کاهش هزینه های عمرانی تاثیر قابل توجهی را در کاهش هزینه های پرسنلی و تجهیزاتی دارد. اصلاح فرآیند ترخیص در بیمارستان یکی از این راهکارهای اساسی می باشد.

نویسندگان

مهدی یوسفی

استادیار، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، گروه علوم مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

محدثه ثابت حسینی

کارشناسی ارشد دانشگاه علوم پزشکی مشهد-مشهد-ایران

سمیه فضائلی

استادیار، مدیریت اطلاعات بهداشتی و درمانی، گروه آموزشی مدارک پزشکی و فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده علوم پیراپزشکی،دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

علی خورسند

استادیار گروه طب چینی و مکمل، دانشکده طب سنتی و مکمل، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران