رتبه بندی سازمان ها بر اساس عوامل نوآوری رادیکال و تدریجی و عوامل موفقیت مدیریت دانش با رویکرد تحلیل پوششی داده ها؛ مطاله موردی شهرداری اصفهان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مدیریت،مهندسی صنایع، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MIEACONF03_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 702
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اشکان اصلاحچی

گروه مهندسی صنایع، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.

مرتضی رشیدی

سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان، ایران.

چکیده

سازمان ها ابزارهای کارآمدی هستند که توسط آن ها دانش ساخته می شود، انتقال می یابد و برای نوآوری توسعه داده می شود. با توجه به اهمیت بالای نوآوری و دانش و ارتباط این دو مقوله، در پژوهش حاضر روشی برای رتبه بندی سازمانها بر اساس عوامل اصلی موفقیت مدیریتدانش و عوامل موثر بر نوآوری رادیکال و تدریجی با استفاده از تحلیل پوششی دادهها ارائه شده است. به این صورت که در ابتدا با بررسی پیشینه پژوهش در رابطه با مدیریت دانش و با استفاده از نظر خبرگان، شاخصهای موثر بر موفقیت آن شناسایی شدند. همچنین عوامل موثر بر نوآوری رادیکال و تدریجی از پژوهش های پیشین و نظرسنجی از خبرگان استخراج گردید. در ادامه پرسشنامههایی استاندارد برای اندازهگیری عملکرد عوامل موفقیت مدیریت دانش و عملکرد عوامل موثر بر نوآوری رادیکال و تدریجی طراحی و تکمیل گردیدند. سپس نوع مدل تحلیلپوششی داده ها، ورودی و خروجی آن مشخص گردید، به این صورت که مدیریت دانش و عوامل موفقیت آن به عنوان متغیرهای ورودی و نوآوری رادیکال و تدریجی به عنوان خروجی های مدل تحلیل پوششی داده ها در نظر گرفته شدند و واحدهای سازمان نیز DMU های روش محسوب شدند. در ادامه اطلاعات استخراج شده از پرسشنامه های تکمیلی به وسیله مدیران و معاونین سازمان مورد مطالعه، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و روش مناسب برای رتبه بندی انتخاب گردید. این پژوهش در سال 1397 و در مناطق پانزده گانه سازمان شهرداری اصفهان انجام گردیده است که نتایج نشان می دهد، در رتبه بندی مناطق سازمان، منطقه14، منطقه10 و منطقه 1 به ترتیب رتبه اول، دوم و سوم را به دست آوردند و مناطق 9 و3 نیز به ترتیب رتبه 14 و15 را کسب کردند و ضعیفترین مناطق به حساب آمدند.

کلیدواژه ها

نوآوری، نوآوری رادیکال، نوآوری تدریجی، مدیریت دانش، تحلیل پوششی داده ها،رتبه بندی، شهرداری اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.