انتقال ژن به اسپرس (Onobrychis sativa) با استفاده از ریزنمونه نوک ساقه به کمک آگروباکتریوم تومه فاسینس تحت تاثیر امواج فراصوت
محل انتشار: چهارمین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 366
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCOCA04_353
تاریخ نمایه سازی: 2 مهر 1398
چکیده مقاله:
نیاز روزافزون به منابع غذایی در جوامع بشری، لزوم استفاده از مهندسی ژنتیک در افزایش کیفیت و کمیت گیاه علوفه ای اسپرس را حائز اهمیت می نماید. استفاده از امواج فراصوت می تواند کارایی تراریختی به کمک آگروباکتریوم را افزایش دهد. لذا در این تحقیق، تاثیر مدت زمان های مختلف امواج فراصوت بر تراریختی ریزنمونه نوک ساقه به واسطه ی آگروباکتریوم تومه فاسینس مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور، ریزنمونه های نوک ساقه اسپرس با سویه های LBA4404 و EHA101 آگروباکتریوم تومه فاسینس تحت تدثیر تیمار امواج فراصوت و پس از چهار روز هم کشتی، روی محیط گزینشی کشت شدند. نتایج نشان داد که تراریختی ریزنمونه های نوک ساقه به طور معنی داری تحت تاثیر مدت زمان تیمار امواج فراصوت و اثر متقابل آن با سویه باکتری قرار گرفت. به طوری که، درصد ساقه های مقاوم به کانامایسین در 5 ثانیه تیمار امواج فراصوت به طور معنی داری بیشتر از شاهد (بدون امواج فراصوت) و بقیه تیمارها بود. بیشترین درصد ساقه های مقاوم به کانامایسین با سویه ی EHA101 و 5 ثانیه تیمار امواج فراصوت بدست آمد. به عبارت دیگر، دوزهای پایین امواج فراصوت باعث افزایش معنی دار درصد تراریختی شده است. در سنجش هیستوشیمیایی برگ ها و ساقه گیاهچه های باززا شده، لکه های آبی رنگ ناشی از بیان GUS مشاهده گردید که تایید کننده ماهیت تراریختی این گیاهچه ها است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
لیلی هنرمند
کارشناس ارشد اصلاح نباتات، و بیوتکنولوژی، دانشگاه محقق اردبیلی
رسول اصغری زکریا
دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات
پریسا شیخ زاده مصدق
دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی، گروه زراعت و اصلاح نباتات
علی اصغر عسکری
کارشناس ارشد اصلاح نباتات، و بیوتکنولوژی، دانشگاه محقق اردبیلی