بررسی نقش مدیریت دانش در تولید و توسعه دانش فنی اجرای سازه‌های دریایی

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,273

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICOPMAS07_154

تاریخ نمایه سازی: 14 فروردین 1385

چکیده مقاله:

در اغلب پروژه‌ها به کارگیری روش سعی و خطا و همچنین ضعف در استفاده از تجربیات گذشته و دانش‌هایی که تاکنون کسب شده‌اند به چشم می‌خورد که در نتیجه آن مبالغ هنگفتی از سرمایه‌های ملی به هدر می‌رود. به همین دلیل کسب تجربیات، حفظ و استفاده از آنها در پروژه‌های بعدی از اهمیت بسیاری برخوردار بوده و پرداختن به این امر را می‌توان به عنوان راه‌حلی برای مشکلات موجود مطرح نمود. در این میان پروژه‌های دریایی با توجه به خاص و پیچیده بودن روشهای اجرایی آنها از اهمیت ویژه‌ای در زمینه به کارگیری تجربیات و دانش فنی برخوردار می‌باشند. دانش و تجارب حاصل از مراحل مختلف اجرای پروژه‌ها خصوصا پروژه‌های دریایی از نوع دانش ضمنی می‌باشد که بیشتر در ذهن افراد درگیر اجرای پروژه قرار دارد و ممکن است با رفتن این افراد هیچ‌گاه مورد استفاده مجدد در سازمان قرار نگیرد. اگر این دانش و تجربیات مستند شده، به اشتراک گذاشته شود و مورد استفاده مجدد قرار گیرد، موجب بهبود فرآیند اجرای پروژه‌ها، کاهش زمان و هزینه آنها شده و همچنین می‌تواند از بروز مشکلات مشابه جلوگیری کرده و در صورت بروز مشکل، آنرا با زمان و هزینه کمتر حل کرد که برای تحقق این امر نیاز به توسعه مدیریت دانش در پروژه می‌باشد. در این مقاله ضمن بررسی تجربیات شرکت‌های مختلف و معتبر بین‌المللی فعال در زمینه‌ سازه‌های دریایی از قبیل شرکت British Petroleum در کاهش هزینه‌های خود با استفاده از مدیریت دانش، یک مدل مدیریت دانش برای ثبت و بهره‌برداری دانش فنی قرارگاه سازندگی نوح (ع) ارائه شده است. این مدل شامل سه مرحله جمع‌آوری و ثبت اطلاعات و تجربیات، پردازش، تحلیل و تکمیل آنها و در نهایت ارائه دانش شکل گرفته می‌باشد.

نویسندگان

امیرمنصور عبداللهی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت، دانشگاه امام حسین (ع) و مدیر دپارتما

علی مریدی

دانشجوی دکترای مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر و کارشناس ارشد د

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • افرازه، عباس، "مدیریت دانش، مفاهیم، مدلها، اندازه‌گیری و پیاده سازی"، ...
  • رادینگ، آلن، "مدیریت دانش"، ترجمه دکتر محمد حسین لطیفی، انتشارات ...
  • فاخر، ع.، "ابزار عمومی تحقیق"، موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه ...
  • نمایش کامل مراجع