بررسی مراحل برداشت، مدل سازی و پیاده سازی ساختمان با استفاده از روش های ابر نقاط وفتوگرامتری در BIM مطالعه موردی: برج پارس، تهران

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 808

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SECM03_406

تاریخ نمایه سازی: 9 شهریور 1398

چکیده مقاله:

مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) برای طراحی و اجرای بهینه و بازسازی و مدلسازی پروژه های ساختوساز بیش از دو دهه است که این صنعت را منقلب کرده و افزایش تولید، بهره وری، پایداری زیرساخت پایداری زیرساختها، کیفیت، کاهش هزینه های بازیافت و تکرار در صنعت ساختمان سازی را به همراه داشته است. توجه به مزایا و کارکردهای مهم سیستم الگوسازی داده های ساختمانی، به کارگیری سیستم BIM و سایر سیستمهای پیشرفته در صنعت ساختمان به یکی از ضروریات اولیه صنعت ساختمان تبدیل شده و روزبه روز بر میزان اهمیت مطالعات و بهره گیری از آنها در پروژه ها افزوده می شوددر. این پژوهش به دنبال استفاده از ابر نقاط و مدلسازی ساختمانهای ساخته شده با بهره گیری از روش فتوگرامتری (Photogrammetry) میباشیم. فلذا در این مقاله، با استفاده از نرم افزار های مبتنی بر BIM به دنبال مدلسازی نیمه خودکار به عنوان رویکرد مطلوب با هدف صرفه جویی در وقت و کاهش هزینه ها بوده ایم.

کلیدواژه ها:

مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) ، پروژه های ساخت وساز ، پایداری زیرساختها ، سیستم الگوسازی داده های ساختمانی ابر ، نقاط (Point Cloud) ، فتوگرامتری .(Photogrammetry)

نویسندگان

شایان حجت پناه

تدریس یار کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت دانشگاه مهرالبرز، تهران

مهرزاد والی یوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت دانشگاه متروپولیا فنلاند

محمد معهود

تدریس یار کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت دانشگاه مهرالبرز، تهران

وحید محمدی خوشبخت

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری داخلی دانشگاه تهران