نقش مدیران در پرورش خلاقیت در مدارس و سازمان ها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش تدبیر مدیریت،حسابداری و اقتصاد در توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: MAES02_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 381
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عذرا حاجی زاده

فاطمه صادقی مقدم

صادق یوسفی مقدم

چکیده

امروزه دیگر همه گروه های کاری و علمی اذعان دارند، برای اینکه سازمان ها بتوانند در دنیای تجارت و رقابت یک حضور مستمر و پایدار داشته باشند، باید حول محور علم و دانش فعالیت نمایند. عصر حاضر، عصر تحولات و تغییرات شگرف درفناوری است. عصری که ساختار فکری آن آکنده از عمق بخشیدن به اطلاعات وتوجه به مشارکت نیروی انسانی خلاق و دانش گرا به جای نیروی انسانی عملکردی است. از این رو، مدیریت هوشیار بر آن است تا هرچه بیشتر و بهتر با استفاده از ابزاری به نام دانش برای رویارویی و مقابله با عوامل عدم اطمینان، حفظ موقعیت و ایجاد خلاقیت و نوآوری جهت گسترش عرصه رقابتی خود برآید. نوآوری عبارت است از بهره برداری از ایده های جدید به نحوی که ایجاد ارزش افزوده و مزیت رقابتی کند و خلاقیت یعنی، شکل دادن تجربه های پیشین در سازمان بندی های تازه است. نوآوری و خلاقیت چه از دیدگاه فردی وچه درون سازمانی، ازطریق به کارگیری روش های کاملا جدید و یا ازطریق بهینه کردن روش های موجود و تطابق آنها با شرایط جدید حاصل می شود. این امر مستلزم این است که سازمان با ارج نهادن به مدیریت دانش و متقابلا مدیریت خلاقیت و نوآوری، آن را به عنوان یک نیاز استراتژیک و ضروری جهت پیشگامی در عرصه رقابت پذیری، در زمره برنامه های اولویت دار خود قرار دهد. این پژوهش با استفاده از منابع و ابزارهای کتابخانه ای متنوع و جدید، نقش مدیریت دانش و همچنین بررسی مدل های پیشنهادشده جهت افزایش خلاقیت و نوآوری سازمانی را به عنوان یک نیاز استراتژیک و ضروری برای یک سازمان جهت پیشگامی در عرصه رقابت پذیری بررسی خواهد کرد.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش ، خلاقیت و نوآوری ، بهبود، کارآیی ، اثربخش و فرآیند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.