بررسی ارتباط بین ابعاد به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات بر پایداری بخش کشاورزی شهرستان میناب

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی و سومین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: AEFSJ03_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 466
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر آقاعباسی

مربی گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه جیرفت

معصومه زندانی چاه اسماعیلی

دانش آموخته مهندسی اقتصاد کشاورزی دانشگاه جیرفت

محمدجواد مهدی زاده راینی

مدرس گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه جیرفت

چکیده

امروزه با افزایش تولید کشاورزی به جهت رفع نیازمندی های رو به رشد جمعیت در حال گسترش، نگرانی در مورد آینده تامین غذا برای مردم مطرح گردیده است. فناوری اطلاعات و ارتباطات از عوامل تاثیر گذار در اقتصاد نوین می-باشد. هدف از انجام این پژوهش بررسی ارتباط بین ابعاد به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات بر پایداری بخش کشاورزی شهرستان میناب بود. پژوهش حاضر با توجه به هدف که به دنبال بررسی رابطه میان متغیرهاست، پژوهشی توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری را کارشناسان ترویج و آموزش کشاورزی شهرستان میناب تشکیل می-دهند. با توجه به کوچک بودن جامعه آماری برای تعیین حجم نمونه از روش سرشماری استفاده شد. در نتیجه حجم نمونه 30 نفر برآورد گردید. در این پژوهش به منظور جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه فناوری اطلاعات و ارتباطات در بخش کشاورزی که شامل مولفه های بهبود کارایی، مولفه محیطی و سازمانی، مولفه کیفیت محتوا و مولفه هزینه (اثربخشی اقتصادی) و پرسشنامه پایداری بخش کشاورزی استفاده شده است. نتایج نشان داد که بین فناوری اطلاعات و ارتباطات و پایداری بخش کشاورزی شهرستان میناب رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. بین مولفه بهبود کارایی و پایداری بخش کشاورزی شهرستان میناب رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. بین مولفه محیطی و سازمانی و پایداری بخش کشاورزی شهرستان میناب رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. بین مولفه کیفیت محتوا و پایداری بخش کشاورزی شهرستان میناب رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. و در نهایت بین مولفه هزینه (اثربخشی اقتصادی) و پایداری بخش کشاورزی شهرستان میناب رابطه مثبت و معنادار وجود دارد.

کلیدواژه ها

پایداری بخش کشاورزی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، میناب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.