دستیابی به اقتصاد دانش بنیان با هدف اصلاح ساختاری الگوی ذهنی مهندسین

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف
  • کد COI اختصاصی: ENTCONF02_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 396
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی سرائی تبریزی

استادیار گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

شیوا محمدیان خراسانی

دانشجوی دکتری گروه علوم و مهندسی خاک دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

محمدنبی جلالی

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی منابع آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

رشد و توسعه اقتصادی از مهمترین اهدافی است که مسئولان اجرایی و برنامه ریزان اقتصادی هر جامعه ای به دنبال دستیابی به آن می باشند. علت این امر، وجود مزایایی است که در روند رشد و توسعه تحقق می یابند تا به وسیله آن بتوان باعث افزایش سطح رفاه جامعه شد. بدین منظور برخی اقتصاددانان در زمینه رشد و توسعه، نظریات مختلفی ارائه داده اند که از این میان، اقتصاد دانش بنیان نظر بسیاری از اقتصاددانان را به خود جلب کرده است. اقتصاد دانش بنیان اقتصادی است که کاربرد دانش و اطلاعات در آن از اهمیت بسزایی برخوردار و تولید و توزیع، مبتنی بر آن شکل گرفته و سرمایه گذاری در صنایع با محوریت دانش، مورد توجه قرار گرفته و به نوعی یک اقتصاد بدون وزن است. برخی از مدلهای رشد نئوکلاسیکی، دانش را عاملی برونزا در تعیین رشد اقتصادی میدانند؛ لیکن در مدلهای جدید رشد، عاملی دیگر نیز با عنوان بهره وری عوامل تولید به عنوان یکی از ارکان رشد معرفی میگردد و دانش، یکی از موثرترین عوامل در بهرهوری و رشد اقتصادی مطرح میشود. شرکتهای دانش بنیان، زمانیکه کشوری با تحریم های اقتصادی مواجه میشود برای مقابله با تحریم، به عنوان یک راهبرد تاثیرگذار کاربرد خواهند داشت و با هدف تحقق اهداف علمی، همافزایی علم، ثروت و تجاری سازی نتایج تحقیق در حوزه فناوری تشکیل میشوند. اقتصاد دانش بنیان تا جایی اهمیت دارد که دستیابی به این اقتصاد از ضروریات مهم بسیاری از کشورها به شمار آید و باعث شود مواردی چون ایجاد نوآوری و توانایی تبدیل آنها به محصولات از طریق سرمایه گذاری، الویت سیاست گذاریهای اقتصادی بسیاری از کشورها باشد و از آن مهمتر موجب تربیت نیروی مولد و کارآفرین و فرهنگ کارآفرین پروری میشود. بنابراین هدف از این پژوهش، تحقق بخشیدن اقتصاد دانش بنیان با تغییر الگوی ذهنی در بین مهندسین بود.

کلیدواژه ها

اقتصاد دانش بنیان؛ الگوی ذهنی؛ برنامه توسعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.