تفکر انتقادی و تصمیم گیری مناسب در فرآیند پرستاری

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله دانشکده پرستاری ارتش، دوره: 12، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JANF-12-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 725
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیره عبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری نظامی، مربی دانشکده پرستاری آجا

سمیه آزرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری نظامی، مربی دانشکده پرستاری آجا

زهرا فارسی

دکتری تخصصی پرستاری، مربی و عضو هیات علمی دانشکده پرستاری آجا

امیرحسین پیشگویی

دانشجوی دکتری آموزش پرستاری، مربی و عضو هیات علمی دانشکده پرستاری آجا

چکیده

مقدمه: تفکر انتقادی و تصمیم گیری مناسب بالینی دو مهارت ضروری در پرستاری حرفه ای است. با توجه به نقش های متعدد پرستار از جمله نقش های مراقبتی، مشاورتی، مدیریتی، حمایتی، شایسته و بایسته است که پرستار به این دو مهارت آراسته باشد. در این مقاله به صورت اجمالی تاثیر تفکر انتقادی و تصمیم گیری مناسب بر امر فرایند پرستاری بیان شده است. مواد و روش ها: این مقاله یک مطالعه مروری بوده که با استفاده از منابع کتابخانه ای و جستجوی اینترنتی تدوین شده است. یافته ها: امروزه پرستاران در عرصه مراقبت های بهداشتی و درمانی روز به روز با مسایل و مشکلات پیچیده ای مواجه می باشند که از طریق فرایند پرستاری که نوعی فرایند حل مساله است، به امر پرستاری می پردازند. در عصر کنونی تصمیم گیری در مورد بعضی از مسایل به فرایندهای پیچیده تفکر به ویژه تفکر انتقادی نیاز دارد و متعاقب آن تفکر انتقادی قدرت تصمیم گیری مناسب بالینیرا افزایش می دهد. لذا، فراگیری این دو مهارت برای پرستاران جهت ارایه با کیفیت مراقبت های پرستاری لازم است. بحث و نتیجه گیری: زمانی که پرستاری انتقادی فکر می ک ند سریع تر و آسان تر به مشکل دست یافته و می تواند تصمیمات منطقی که مناسب حال مددجوی خاص باشد، اتخاذ کند. تصمیم گیری در رابطه با مراقبت های بیمار از نق شهای مهم پرستاری است و تفکر انتقادی می تواند به پرستار برای اتخاذ تصمیم درست کمک کند. اگر پرستار انتقادی فکر کند به خاطر فهم درست از موضوع، تصمیم گیری درستی خواهد داشت. هدف اصلی از توسعه تفکر انتقادی در پرستاری افزایش قدرت تصمیم گیری مستقل در این حرفه است.

کلیدواژه ها

تفکر انتقادی، تصمیم گیری، فرآیند پرستاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.