معرفی مدل دامنه اداره زیرزمینی با تاکید بر نقش مولفه های مکانی آن

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی فناوری اطلاعات مکانی
  • کد COI اختصاصی: NCEGIT02_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 459
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگار زاهدی

گروه مهندسی نقشه برداری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه زنجان

بیتا جمشیدی اصل

گروه مهندسی نقشه برداری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه زنجان

سید مرسل قوامی

گروه مهندسی نقشه برداری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه زنجان

چکیده

مدیریت و اداره زمین با فراهم نمودن مبنایی برای امنیت حق تصدی گری یا مالکیت، ارزش و مالیات بر زمین، برنامه ریزی مکانی و مدیریت منابع زیرزمینی اهمیت به سزایی بمنظور دستیابی هر کشوری به اهداف توسعه ی پایدار دارد. مدل دامنه اداره زمینی (LADM) یکی از اولین استانداردهای حوزه مکانی در ISO TC211 است. این استاندارد با توجه به ضرورت وجود یک استاندارد بخصوص برای اخذ داده های هندسی، زمانی، متادیتا، مشاهدات و اندازه گیری ها مربوط به زمین و اطلاعات زمینی ارائه گردید. استاندارد LADM با ایجاد یک هستی شناسی مشترک (زبان مشترک) برای اداره زمین، ارتباطات مابین متخصصین در زمینه های طراحی سیستم، توسعه سیستم و پیاده سازی سامانه های مربوط به مدیریت زمین را فراهم نموده و آن را تسهیل می بخشد. در اصل این استاندارد سازمان های ثبت و کاداستر را قادر می سازد تا از مولفه های موجود در این استاندارد برای توسعه، پیاده سازی و نگه داری سیستم های مدیریت زمان به صورت کارآمدتر و بهینه تر استفاده نمایند. همچنین این استاندارد یک چهارچوب مفهومی انعطاف پذیر با سه کلاس پایه و ارتباطات مابین آن ها تعریف می کند: الف) کلاس گروه های مرتبط ب) کلاس پایه مدیریت ج) کلاس واحدهای مکانی. مقاله پیش رو، مروری نسبتا جامعی را بر روی استاندارد LADM دارد و سعی در تبیین مولفه ها و ارتباطات مربوط به مولفه های موجود در این مدل با تاکید بر روی جنبه های مکانی مربوط به آن دارد. لازم به ذکر است که با توجه به اینکه تاکنون مطالعه ای در کشور در مورد استاندارد LADM انجام نپذیرفته است، این مطالعه می تواند محققین حوزه علوم مدیریت زمینی و کاداستر را با این استاندارد بیشتر آشنا نموده و زمینه توسعه تحقیقات در این زمینه را در کشور فراهم نماید.

کلیدواژه ها

مدیریت زمین، کاداستر، مدل دامنه اداره ی زمینی، سیستم اطلاعات مکانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.