(فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد)
راهنمای دانلود فایل کامل این مقاله
اگر در مجموعه سیویلیکا عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق فرم روبرو اصل این مقاله را خریداری نمایید.
برای عضویت در سیویلیکا به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید.در صورتی که دارای نام کاربری در مجموعه سیویلیکا هستید، ابتدا از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد شده و سپس به این صفحه مراجعه نمایید.
لطفا قبل از اقدام به خرید اینترنتی این مقاله، ابتدا تعداد صفحات مقاله را در بالای این صفحه کنترل نمایید.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 12 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
قیمت این مقاله : 0 تومان
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله برآورد تاریخ کاشت بهینه بر پایه تاریخچه اقلیمی با استفاده از مدل همانندساز رشد AquaCrop در منطقه دشت مغان استان اردبیل
امیر ایزدفرد - دانشجوی دکتری اکولوژی گیاهان زراعی، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرجمحمدرضا جهانسوز - استاد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرجفریدون سرمدیان - استاد، گروه مهندسی علوم خاک، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرجغلامرضا پیکانی - دانشیار، گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج
چکیده مقاله:
از مدلAquaCrop برای برآورد تاریخ کاشت مناسب برای تولید بیشترین عملکرد بر پایه تاریخچه اقلیمی منطقه دشت مغان استفاده شد. برای این منظور با استفاده از دادههای پدیدشناختی (فنولوژیک) هشت گیاه زراعی عمده در دشت مغان، در کنار دادههای اقلیمی سی ساله این منطقه، پس از واسنجی (کالیبراسیون) مدل، تاریخ کاشت بهینه هر محصول تعیین شد. مدل با استفاده از درجه روز رشد تجمعی، آستانههای دمایی فعال و موثر و شاخص برداشت محاسباتی، عملکرد هر محصول را محاسبه کرد. ضریب تشخیص، ریشه میانگین مربعات خطای نرمال و شاخص تطابق به ترتیب 99/0، 16/29 و 97/0 بود. این آمارها نشان دهنده کارکرد مناسب مدل در برآورد عملکرد محصولات عمده زراعی در منطقه است. بر پایه نتایج، بازه کاشت همانندسازی شده برای گندم پاییزه کوتاهتر بود. محصول جو پاییزه نیز از روند همسانی با گندم پاییزه پیروی میکرد. بازه کاشت ذرت بهاره درازمدتتر از بازه معمول منطقه بود، اما بازه کاشت همانندسازی شده در کلزا پاییزه، پنبه، سویا و ذرت کشت دوم همسان با بازه کشت منطقه بود. همچنین نیاز آبی گیاهان باغی مختلف در تاریخ کاشتهای تعیین شده نیز توسط مدل محاسبه شد. این نتایج با خروجی نرم افزار NETWAT برای این منطقه مقایسه شد. در این مقایسه ضریب تبیین، 92/0 و ریشه میانگین مربعات خطای نرمال شده، 07/14 و شاخص تطابق، 99/0 محاسبه شد. بنا بر نتایج، کشت گیاهان پاییزه به منظور بهرهمندی هرچه بیشتر از بارندگیهای فصل های پاییز و زمستان در منطقه و کاهش مصرف آب آبیاری، باید توجه بیشتر شود.
کلیدواژه ها:
بازه كاشت, درجه روز رشد تجمعي, كارايي مصرف آب
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:
https://civilica.com/doc/888171/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
ایزدفرد، امیر و جهانسوز، محمدرضا و سرمدیان، فریدون و پیکانی، غلامرضا،1396،برآورد تاریخ کاشت بهینه بر پایه تاریخچه اقلیمی با استفاده از مدل همانندساز رشد AquaCrop در منطقه دشت مغان استان اردبیل،،،،،https://civilica.com/doc/888171
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود. برای بار اول: (1396، ایزدفرد، امیر؛ محمدرضا جهانسوز و فریدون سرمدیان و غلامرضا پیکانی) برای بار دوم به بعد: (1396، ایزدفرد؛ جهانسوز و سرمدیان و پیکانی) برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :
Abdoli, P., Siadat, S. A. E., Fathi, G. & Farshadfar, ...
Abedinpour, M., Sarangi, A., Rajput, T. B. S., Singh, M. ...
Abrha, B., Delbecque, N., Raes, D., Tsegay, A., Todorovic, M., ...
Andarzian, B., Hoogenboom, G., Bannayan, M., Shirali, M. & Andarzian, ...
Arshad, M., Wajid, A., Maqsood, M., Hussain, K., Aslam, M. ...
Bastidas, A. M., Setiyono, T. D., Dobermann, A., Cassman, K. ...
Chanders, S., Kumar, P. R., Bhadrarays, S. & Barmanl, D. ...
Cirilo, A. G. & Andrade, F. H. (1994). Sowing date ...
Deb, P. & Babel, S. (2015). Assessment of impacts of ...
Dera, J., Mpofu, L. T. & Tavirimirwa, B. (2014). Response ...
Hasanvand, M., Joolaie, R., Keramatzadeh, A. & Eshraghi, F. (2013). ...
Igartua, E., Gracia, M. P. & Lasa, J. M. (1995). ...
Jamieson, P. D., Porter, J. R. & Wilson, D. R. ...
Masanganise, J., Chipindu, B., Mhizha, T. & Mashonjowa, E. (2012). ...
Mhizha, T., Geerts, S., Vanuytrecht, E., Makarau, A. & Raes, ...
Mugalavai, E. M., Kipkorir, E. C., Raes, D. & Rao, ...
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.