اثربخشی مثبت اندیشی و دعا بر اضطراب و افسردگی جوانان 17 تا 19 ساله
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 372
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_KRAP-17-3_012
تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1398
چکیده مقاله:
این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی مثبت اندیشی و دعا بر اضطراب و افسردگی جوانان 17 تا 19 ساله خانواده های تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) شهر شیراز به مرحله اجرا در آمده است. روش پژوهش نیمه آزمایشی با استفاده از طرح پیش آزمون پس آزمون همراه با گروه گواه است. به منظور دسترسی به هدف از بین همه جوانان 17 تا 19 ساله در خانواده های تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) 30 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس برای پاسخگویی به پرسشنامه های پژوهش انتخاب شدند که به صورت تصادفی 15 نفر در گروه آزمایش و 15 نفر در گروه گواه قرار گرفتند که گروه آزمایش 8 جلسه 5/1 ساعته آموزش تلفیقی مثبت اندیشی و دعا دریافت کردند. بدین منظور از بسته آموزشی مثبت اندیشی و دعا (محمدی، 1393) و دو پرسشنامه افسردگی (بک، 1988) و اضطراب (بک، 1990) استفاده شد. داده های حاصل از پرسشنامه ها با استفاده از روش آماری آزمون تحلیل کواریانس مورد تحلیل قرار گرفت. نتیجه حاصل نشان داد که آموزش مثبت اندیشی و دعا، میزان اضطراب و افسردگی را کاهش می دهد (01/0P<).
نویسندگان
معصومه فلاحی
کارشناس ارشد روان شناسی صنعتی و سازمانی، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت، مرودشت، ایران
الهه اسدی
کارشناس ارشد روان شناسی تربیتی، دانشگاه آزاد واحد مرودشت، مرودشت، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :