رابطه بین اصلاح الگوی مصرف و بهره وری
محل انتشار: همایش ملی تبیین علمی اصلاح الگوی مصرف
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,239
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ESLAH01_036
تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1388
چکیده مقاله:
پدیده مصرفگرایی و اسراف در نقطه مقابل مصرف بهینه و اقتصادی قرار دارد. «مصرفگرایی» یا به عبارت سادهتری اسراف که یکی از بزرگترین آفتها و آسیبهای فردی و اجتماعی و از گناهانی است که مور نهی شدید خداوند متعال واقع شده است و در مقابل اعتدال و میانهروی در مصرف قرار گرفته است.
در حقیقت مصرفگرایی عامل تخریب رشد و توسعه و عدم بهرهوری کامل از منابع ملی میباشد. مصرفگرایی از یک نگاه در معنای مصرف نامتعارف است که نیاز فیزیکی فرد را برطرف نمیسازد، بلکه نیاز کاذب فرد یا افراد را که گاه به تقلید از دیگران، تبلیغات، شرایط مادی یا تغییرات ساختار جامعه ایجاد شده برطرف میسازد.
در ضمن بین مصرف و مصرفگرایی در جامعه تفاوت وجود دارد چرا که مصرف به خودی خود عامل مؤثر در تولید و رشد و توسعه اقتصادی میباشد و باعث ایجاد تقاضای عرضه و تولید میگردد یعنی باعث افزایش بهرهوری در سطح جامعه میگردد، اما مصرفگرایی باعث هدر رفتن منابع مالی میگردد. در این تحقیق رابطه بین اصلاح الگوی مصرف تغییرات داشتهاند با استفاده از نرمافزار آماری STATGRAF مدل ضریب همبستگی پیرسون بین دو متغیر (اصلاح الگوی مصرف و بهرهوری) 45/0=Rxg محاسبه شده است و نشان میدهد هرچقدر کشورها دست به اصلاح الگوی مصرف زدهاند بهرهوری جامعه افزایش پیدا کرده است لذا اگر جامعه و اقتصاد ایران قصد افزایش بهرهوری را دارد لازم است از طریق اصلاح الگوی مصرفی اقدام نماید.
نویسندگان
اسماعیل یزدانی
عضو هیئت علمی دانشکده فنی امام محمد باقر (ع) ساری
کرم سینا
مدرس دانشکده فنی امام محمد باقر (ع) ساری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :