سال انتشار: 1398
محل انتشار: چهاردهمین کنگره انجمن جغرافیایی ایران
کد COI مقاله: IGAC14_023
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 161
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 22 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله جایگاه آموزش جغرافیا در پایداری محیط
چکیده مقاله:
پراکنش مطلوب بنیانهای اصلی محیط، مختص هر مکان موجب شکلگیری رفتار به هنجار انسان آن محیط می شودم. سلما در هر دوره ای با توجه به سطح تکنولوژی و به شرط پایداری شرایط محیط، رفتار به هنجار مختص آن زمان شکل می گیرد. شرایط محیطی دائم در حال تغییر است. در این میان نقش جغرافیا شناخت نوع و سرعت تغییرات است به گونه ای که بتواند با آینده نگری، عواقب تغییرات محیطی را پیش بینی کند و برای حفظ پایداری محیط، در راستای جهت تغییرات انسان را به محیط تغییریافته هدایت کند. در تغییرات محیطی یا انسان کمترین نقش را دارد یا تسهیل کننده ا صلی تغییرات ا ست. جغرافیا به انسان باید شیوه هایی را آموزش دهد که رفتارش به گونه ای با شد که کمترین آ سیب را از تغییراتی ببیند که در وقوع آنها نقشی ندارد و از وقوع تغییراتی که در ایجاد آنها نقش دارد جلوگیری کند. برخی از تغییرات رخداده در طی چند دهه اخیر در ایران حاکی از بر هم خوردن نظم و تعادل محیطی به صورت بسیار نامطلوب است؛ افزایش بیش از 30 برابری چاه های عمیق و نیمه عمیق، کاهش 2/8 برابری قنات و 3/4 برابر شدن چشمه ها درمجموع باعث افزایش برداشت 3/2 برابری از منابع آب زیرزمینی شده است. بردارهای جمعیت کشور نیز در طی همین دوره افزایش 4/2 برابری ت عداد جمعیت، 2/3 برابری جمع یت شهرنشین و 4 برابری تراکم جمعیت را نشان میدهد. راهکار کاربردی کاهش اثرات تغییرات حادث در محیط که به علت عدم آگاهی انسان در بهره برداری بهینه از محیط به وجود آمده تغییر سبک آموزش فعلی جغرافیا است. واژه روابط متقابل انسان و محیط در تعریف جغرافیا، همانگونه که به معنای جبر جغرافیا نیست، به معنی هویت مستقل انسان از محیط هم نمیتواند باشد.
کلیدواژه ها:
محیط، جمعیت، آب، جغرافیا، آموزش، ارزشیابی
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/876501/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:جعفری، غلام حسن و براتی، زینب،1398،جایگاه آموزش جغرافیا در پایداری محیط،چهاردهمین کنگره انجمن جغرافیایی ایران،تهران،،،https://civilica.com/doc/876501
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، جعفری، غلام حسن؛ زینب براتی)
برای بار دوم به بعد: (1398، جعفری؛ براتی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- سیمای مناطق بیابانی با تاکید بر بیابانهای ایران
- چندنگارگی طبیعی و فرهنگی و نقش آن در تبلور پیوستگی سرزمین ایران
- فعالیت های اقتصادی و توانمند سازی زنان
- نقش سرمایه فرهنگی در تشکیل گروه همیار زنان سرپرست خانوار
- نقش گروه های همیار SHGs در توانمندسازی زنان روستایی تجربه ای ازهند
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش آگاه سازی و ارتقاء جایگاه اجتماعی زنان در بهبود وضعیت زیست محیطی روستا
- مکان یابی بیمارستان در شهر لاهیجان با استفاده از مدل فازی ممبر شیپ
- تحلیل برخورداری و دسترس پذیری مساجد در منطقه 20 شهرداری تهران
- نقش دیپلماسی شهری در تحقق اهداف توسعه پایدار در دوران آنتروپوسن
- ماهیت منازعه هویتی و سناریوهای تقسیم قدرت درسوریه پس از داعش
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.