بررسی برخی خصوصیات میکروبی و فیزیکوشیمیایی هشت نوع عسل تولیدی در شهرستان اسفراین

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذائی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI25_237
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 545
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوسن باباپور

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار،گروه صنایع غذایی،سبزوار، ایران.

سید علی مرتضوی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار،گروه صنایع غذایی،سبزوار، ایران

اکرم شریفی

گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی ، ایران

بهرام پاشازاده

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار،گروه صنایع غذایی،سبزوار، ایران

چکیده

عسل ماده شیرین و غلیظی است که توسط زنبوران عسل از شهد گلها جمع آوری می شود. در این پژوهش هشت نوع عسل تولیدی در 3 تکرار، ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی را مورد بررسی قرارداد و تغییرات آن باهم مقایسه گردید. برای تفسیر از طرح آماری فاکتوریل استفاده شد. آزمون های فیزیکو شیمیایی (pH ، اسیدیته، رطوبت، بریکس، خاکستر،ماده خشک، میزان قند های ساده ومیزان قند ساکاروز) و آزمون میکروبی کل انجام گرفت. نتایج بدین صورت بود که بیشترین مقدار pH متعلق به نمونه گون 3 و کمترین مقدار نمونه مرکبات شیراز و آلبالو ، بیشترین مقدار اسیدیته نمونه پنبه و کمترین مقدار گون 3 ، بیشترین میزان رطوبت را مرکبات شیراز و کمترین گون 2 ، بالاترین میزان افزایش بریکس کنار شیراز و پنبه و کمترین گون 1 و 2، نمونه گون 3 بیشترین خاکستر را داشت. بیشترین میزان قند کل را نمونه مرکبات شیراز و کمترین نمونه نمدار شمال و بیشترین میزان ساکاروز متعلق به نمونه آلبالو و گون 1 بود و کمترین مقدار ساکاروز که اختلاف معنی داری با سایر نمونه داشت نمونه مرکبات شیراز بود و آزمون میکروبی نشان داد که آلبالو کمترین فعالیت باکتریایی و گون 1 بیشترین فعالیت باکتریایی را دارا بودند. بهترین نمونه عسل با توجه به شرایط آب وهوا و موقعیت جغرافیایی و شهد گل و درصد کم ساکاروز، اسیدیته مناسب، بریکس نمونه عسل پنبه بود.

کلیدواژه ها

عسل، خصوصیات فیزیکو شیمیایی، عسل پنبه، آزمون میکروبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.