تولید نانو ذرات با روش ترسیب ضد حلال برای استفاده در سامانه های غذایی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذائی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI25_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 726
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهشید نصیری

دانشجوی دکتری گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، ص پ ۳۳۶ - ۱۴۱۱۵ ، تهران، ایران

محسن برزگر

استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، ص پ ۳۳۶ - ۱۴۱۱۵ ، تهران، ایران

چکیده

پیشرفت سریع علم نانو و نانو فناوری در سال های اخیر چشم انداز جدیدی برای بسیاری از بخش های صنعت و مصرف کننده گشوده که به عنوان انقلاب صنعتی جدید از آن یاد می شود. بخش غذا با ارزش سالانه بیش از چهار تریلیون دلار، هدف بدیهی این پیشرفت جدید است. با این فناوری می توان با کنترل رهاسازی عوامل نگهدارنده ی غذائی امنیت غذا را بهبود بخشد و یا با مهار کردن، محافظت و آزاد سازی ترکیبات زیست فعال، کیفیت تغذیه ای غذا را افزایش داد. هم چنین می توان از نانو ذرات به عنوان واحدهای سازنده ساختارها یا بافت های جدید در غذاها به منظور کاهش چربی، سدیم یا کربوهیدرات در آن ها استفاده نمود. روش های مختلفی برای تولید نانو ذرات غذایی مورد استفاده قرار گرفته اند که از نظر سهولت انجام، هزینه و میزان موفقیت متفاوتند. این مقاله تولید نانو ذرات با روش ترسیب ضد حلال برای استفاده در سامانه های غذایی را مورد بررسی قرار می دهد. این روش با افزودن یک ماده غیر حلال به ماده حل شده، به نام ضد حلال صورت می گیرد، سبب تولید ذرات خیلی ریز با افزایش کنترل بر خصوصیات ذرات نظیر اندازه، مورفولوژی و حالت فیزیکی می شود. از جمله مزایای روش ترسیب ضدحلال می توان به عدم نیاز به تجهیزات خاص و شرایط عملیاتی ویژه، هزینه های مربوطه کم، توسعه آسان و خطر آلودگی کمتر نسبت به روش سایر روش ها اشاره کرد. امروزه از این روش به طور گسترده ای در صنایع داروسازی، ترکیبات غیرآلی، پلیمرها و پروتئین ها استفاده می شود.

کلیدواژه ها

نانو ذرات، ترسیب ضد حلال، سامانه غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.