تاثیر پوشش خوراکی، دما، سرعت جریان هوا و روش خشک کردن بر آنتی اکسیدان انجیر خشک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی و بیست و پنجمین کنگره ملی علوم و صنایع غذائی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI25_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 303
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیوند قلی پور شهرکی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران.

محمد فاضل

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران.

چکیده

خشک کردن محصولات کشاورزی همواره یکی از قدیمی ترین و بهترین روش های ذخیره مواد غذایی است. استفاده از خشک کن ها بهترین گزینه برای خشک کردن محصولات باغی است. برای بالا بردن کیفیت انجیر، باید فرایند خشک کردن بهینه سازی شود. پوششهای خوراکی به منظور افزایش کیفیت مواد غذایی، مورد استفاده قرار می گیرند و می توانند از اکسیداسیون و تغییرات رنگی در شرایط نامناسب جلوگیری کنند. در این تحقیق اثر پارامترهای دما، سرعت جریان هوا و روش آماده سازی محصول بر آنتی اکسیدان انجیر رقم سبز مورد بررسی قرار گرفت. متغیرها شامل 3 سطح پوشش (1: آب مقطر به عنوان شاهد بدون پوشش، 2: محلول کربوکسی متیل سلولز (CMC) 1% حاوی 0/25 گرم بر لیتر گلیسرول، 3 : محلول CMC 1% حاوی 0/25 گرم بر لیتر گلیسرول و 2% اسید آسکوربیک)، 3 سطح دمای خشک کردن (60 ، 70 و 80 درجه سانتیگراد) و 3 سطح سرعت جریان هوای خشک (0/5 ، 1 و 1/5 متر بر ثانیه) بود. برای تجزیه و تحلیل آماری از طرح آماری فاکتوریل و برای مقایسه میانگین داده ها از آزمون دانکن استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که روش آماده سازی، سرعت جریان هوا و دما اثرات معنی داری بر خشک شدن محصول دارند. تیمار پوشش، سرعت جریان هوا و دما آنتی اکسیدان را تحت تاثیر قرار دادند. به طوری که پوشش خوراکی حاوی اسید آسکوربیک موجب حفظ خواص آنتی اکسیدانی نمونه ها، در تیمار پوشش داده شده می شود. نتایج حاصله نشان داد که سرعت جریان هوا با آنتی اکسیدان رابطه مستقیم دارد. با افزایش دما فعالیت آنتی اکسیدانی افزایش پیدا می کند.

کلیدواژه ها

انجیر، پوشش خوراکی، کربوکسی متیل سلولز، آنتی اکسیدان، خشک کردن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.