مقایسه چهار روش طبقه بندی و تهیه نقشه های استفاده از اراضی (Landuse) و پوشش زمین (Landcover)مناطق خشک با استفاده از داده های سنجش از دور
محل انتشار: پنجمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,096
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
WATERSHED05_171
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1388
چکیده مقاله:
داده های دورسنجی به دلیل دید وسیع و یکپارچه، در برگرفتن بخش عمده ای از طیف الکترومغناطیسی و به روز بودن تصاویربرای تهیه نقشه های استفاده از اراضی و پوشش زمین مناسب می باشند. این تحقیق با هدف معرفی مناسب ترین روش تهیه نقشه های استفاده از اراضی و پوشش زمین با استفاده از داده های رقومی IRS,+ETM در منطقه دشت قم به وسعت 183853 هکتار انجام شدپس از تصحیحات لازم و پیش پردازش های اولیه تصاویر، اقدام به طبقه بندی داده ها به چهار روش مختلف گردید. نتایج نشان داد که بهترین نتیجه و بالاترین دقت بین چهار روش مختلف طبقه بندی برای تهیه نقشه پوشش زمین، مربوط به داده های سنجنده ETM+ و به روش حداکثر احتمال با دقت کلی 83/74درصد و ضریب کاپای 0/74 بوده است. البته دقت نتایج طبقه بندی به روش حداکثراحتمال در داده های سنجنده Liss III و همچنین ادغام دو سنجنده Liss III و Pan نیز نزدیک به دقت مزبور در داده های سنجنده ETM+ بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدمهدی فتاحی
پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم و مدرس دانشگاه جا
علی اکبر نوروزی
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :