روشی جدید برای بهینه سازی تصحیح اثر تضعیف پرتوهای گاما در تصویرگیری از قلب با روش SPECT

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,115

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IPC88_150

تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1388

چکیده مقاله:

در تصویرگیری از بافت های مهم بدن نظیر قلب با روش های پزشکی هسته ای، به دلیل آنکه این بافت توسط بافت های دیگر و نیز قفسه سینه پوشانده شده است، پرتو گامای خارج شده از هر نقطه قلب در طول مسیر خود دچار تضعیف و پراکندگی می گردد، لذا کیفیت تصاویر حاصل تنزل می یابد. لذا با انجام این تحقیق، مهمترین الگوریتم های تصحیح اثر تضعیف مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفت، سپس به منظور اطمینان از نحوه ی ارزیابی ها و انتخاب بهترین الگوریتم ، روش (Transmission Attenuation Correction) TAC با استفاده از سیستم Dual Head SPECT موجود در گروه پژوهشی پزشکی هسته ای سازمان انرژی اتمی و نیز با استفاده از فانتوم قلب مورد آزمایش قرار گرفت در این تحقیق با استفاده از یک چشمه خطی که حاوی 0/5mCi و 201Tl ( ماده رادیواکتیوی مشابه همان رادیوداروی تزریق شده به بیمار) می باشد در کنار فانتوم قلب استفاده نمودیم. این عمل مانند این است که قلب را علاوه بر تابش Emission به صور ت Transmission و توسط چشمه خطی نیز تحت تابش قرار داده ایم که پس از اعمال فرمو لهای تصحیح اثر تضعیف، کیفیت تصاویر به نحو چشمگیری بهبود یافتن د. لذا این تحقیق به خوبی نشان می دهد که بجای استفاده از سخت افزار گران قیمت TAC و چشمه های پرتوزای گران قیمت و دور از دسترس م یتوان به آسانی از یک چشمه خطی حاوی رادیو داروی تزریقی به همراه الگوریتم مورد استفاده در این تحقیق استفاده نمو دو از مزایای آن نظیر افزایش کنتراست و رویت پذیری تصاویر حاصل از جاروب نمودن قلب با روش SPECT که به تشخیص ضایعات و بیماریهای قلبی مخصوصا در افراد مسن خانمها بسیار کمک می کند، استفاده نمود.

نویسندگان

علیرضا کریمیان

دانشکده فنی مهندسی، گروه مهندسی پزشکی، دانشگاه اصفهان

ماهان محمدرضایی

دانشکده علوم پایه، گروه فیزیک، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

فریبا سدادی

پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای سازمان انرژی اتمی ایران

قاسم فروزانی

دانشکده علوم پایه، گروه فیزیک، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Frey, E. C., Tsui, B. M. and Perry, J. R. ...
  • Gilland, R. J., Hanson, D. _ Jang, M. W., Greer, ...
  • _ with solid/Fillabel Defect Set_Model ECT/CAR/I ...
  • Lee-Tzuu Chang. 1978, Transactions o Nuclear Science, IEEE, vol. NS-25. ...
  • Stodika, R. Z., Kemp, B. J., Msaki, P., Prato, F. ...
  • نمایش کامل مراجع