بررسی حوادث شغلی در کارگران یکی از معادن زغالسنگ شاهرود
سال انتشار: 1382
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,957
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SHEMRI05_026
تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1384
چکیده مقاله:
سالیانه در جهان میلیون ها کارگر قربانی حوادث ناشی از کار می شوند. (120 میلیون حادثه در سال ILO) که منجر به فوت و یا از کار افتادگی تعداد زیادی از آنها می گردد. این حوادث از یک سو درد و رنج کارگر وافراد خانواده اش را به دنبال داشته و از سوی دیگر سبب هدر رفتن روزهای کار ملی، سرمایه و تزلزل اقتصادی جامعه می شود. درمطالعات بین المللی سال های اخیر نیز چون قرون گذشته مطابق گزارش سازمان جهانی بهداشت، همچنان معادن در بین صنایع و مشاغل گوناگون بالاترین منشا خطر حوادث وبیماریهای شغلی می باشند. برای ریشه یابی بهتر علل حوادث و برطرف کردن منابع ایجاد آن مهمترین ابزار، آمار واطلاعات مربوط به حوادث است تا باشناسایی و رده بندی آنها بتوان به تدوین اصول پیشگیری پرداخت.
مواد و روش ها: اطلاعات مورد استفاده در این پژوهش ، آمار ثبت شده حوادث ناشی از کار موجود در کارگزینی ، یکی از معادن شاهرود میباشد که مورد 1200 نفر کارگران فنی و معدنی شاغل در مدت یکسال انجام گرفته است. شاخص های مهم بررسی حوادث شامل: Frequency rate, lncidence rate , Scverity rate , و غیره می باشد.
نتایج: در این تقحیق ضریب فراوانی حادثه FR برابر 65/3 بدست آمده که به عقیده متخصصین ایمنی در شرایطی که این عدد 10-0 باشد به معنای ایمنی خیلی خوب میباشد. ضریب شدت حادثه 3/2، میزان بروز حادثه 143/6 و تعداد روزهای از دست رفته به علت حادثه برای هر کارگر 7/7 روز به دست آمد.
همچنین از بررسی حوادث این نتیجه به دست آمدکه ساعت 12-10 صبح با 44% و ماده دی و بهمن هر کدام با 11/3%، رده سنی 29-25 با 29/4% سابقه کار 10-6 با 21% سطح سوادخواندن ونوشتن با 21% بیشترین شیوع حادثه را دربر داشتند. علاوه بر این مشخص شد که به لحاظ نوع حادثه برخورد با 83% به لحاظ نوع استخدام ، استخدام قراردادی با 17/1% و به لحتاظ عضو حادثه دیده پا با 37% از بیشترین درصد شیوه حوادث برخوردار بودند.
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :