سال انتشار: 1397
محل انتشار: ششمین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
کد COI مقاله: BSCONF06_185
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 482
فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 26 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی زیست محیطی آسیب ها و چالش های محصولات ترارریخته
چکیده مقاله:
محصولات تراریخته به ارگانیسم های گفته می شود که توسط علم بیوتکنولوژی و دستکاری های انسانی ایجاد شده اند در جهان امروزی بشر برای تامین منابع غذایی و مصرفی خویش دچار مشکلات عدیده ای است. بشر برای رهایی از فقر و گرسنگی و بوسیله فناوری های ژنتیکی و علم بیوتکنولوژی سعی در حل این مشکلات داشته اند. علیرغم سودهایی که تولید این موجودات می تواند برای انسان داشته باشد، این تغییرات ممکن است خطراتی برای ا نسان و محیط زیست ایجاد کند. از طرفی نگرانی های اخلاقی در ا رتباط با کاربرد این تکنولوژی و نقض حقوق بشر و حیوانات وجود دارد. با توجه به اینکه نیازهای غذایی مردم در حال افزایش است، تامین امنیت غذایی برای این نیاز رو به رشد مستلزم راهکارهای ویژه است. استفاده از محصولات تراریخته علیرغم چالش های موجود به عنوان یکی از این راهکارهای در حال توسعه است، بطوریکه سطح زیر کشت این محصولات در حال افزایش است و بیش از 03 کشور با سطح زیر کشت 083 میلیون هکتار در سال 5302 رسیده است. علیرغم اینکه استفاده از محصولات تراریخته منفعت های قطعی را به دنبال دارد. اما ملاحظاتی در خصوص ایمنی زیستی آنها نیز وجود دارد. ملاحظات در خصوص محصولات تراریخته شامل اثر بر موجودات غیر هدف، پایداری بقایای محصولات تراریخته در خاک شار ژنی محصولا ت تراریخته علف هرز شدن، زراعت تک محصولی و کاهش تنوع زیستی و اثرات ناخواسته انتقال ژن بر متابولیسم گیاه هستند. بیوتکنولوژی کشاورزی و بویژه مهندسی ژنتیک با تولید محصولات تراریخته فرصتی برای کاهش فقر، ایجاد امنیت غذایی، رفع سوء تغذیه و جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و افزایش توانایی در اصلاح نباتات ایجاد نموده است. با این وجود، ورود بیوتکنولوژی در تحقیقات کشاورزی و تولید محصولات تراریتخه، در بسیاری از کشورها با چالش هایی از جنبه های اخلاقی، اجتماعی، فرهنگی، زیست محیطی، ایمنی زیستی، تجاری و اعتقادی مواجه شده است. آنچه مسلسم است هر فناوری در کنار مزایای فراواتن خود، مواردی از خطر یا ریسک را نیز به همراه دارد. این مضونع ذات هر فناوری بوده و در واقع هیچ یک از فناوری ها به طور 100 درصد ایمن نیستند. بدیهی است، زمانی که یک فناوری جدید بتواند مشکلی از مشکلات بشر را حل نموده و نسبت به سایر فناوری ها مشکل خاصی ا یجاد ننماید، بهره گیری از آن ا خلاقی خواهد بود. استدلال های غیر منطقی و غیر علمی جهت مخالفت با یک فناوری جدید هم به همان اندازه غیر اخلاقی است.
کلیدواژه ها:
تراريخته، متابوليسم، ريسك، ايمني زيستي، خاك شارزني
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/848977/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:صادقی نژاد، مژگان،1397،بررسی زیست محیطی آسیب ها و چالش های محصولات ترارریخته،ششمین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران،تهران،،،https://civilica.com/doc/848977
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، صادقی نژاد، مژگان؛ )
برای بار دوم به بعد: (1397، صادقی نژاد؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- محصولات تراریخته یا دست کاری شده ژنتیکی
- محاسبه راندمان انرژتیک و تحلیل ترمودینامیکی سیکل تولید هیدروژن خورشیدی به منظور تامین انرژی مورد نیاز ایستگاههای فضایی
- بررسی میزان رضایت مندی مشتریان باشگاه های بدن سازی با استفاده از مدل کانو (مطالعه موردی:باشگاه های خصوصی و دولتی شهر تبریز)
- مبانی فقهی و حقوقی لوث مردد در قانون مجازات اسلامی مصوب 1392
- گردشگری وحفاظت از محیط زیست
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- ارزیابی موتورهای جستجوی تخصصی در بازیابی اطلاعات حوزه ژنتیک از وب
- The Relationship between HLA-CW6 Allele and Psoriasis in Patients and Controls by SSP in West part of Mazandaran Province
- ارزیابی واکنش گیاه ماش نسبت به محلول پاشی متانول در زمان و سطوح مختلف
- پاسخ مورفولوژیکی دو رگ سوسن رقم نشویل به کمپوست زباله شهری و کود زیستی
- بررسی اثر کمپوست زباله شهری و کود زیستی فسفر بارور2 بر برخی صفات بیوشیمیایی گل سوسن (Lilium sp.)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.