سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: CAUM01_1943
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 240
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 22 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله امکان سنجی و ضرورت کاربرد بام های سبز به منظور حفاظت زیست محیطی شهرها(مورد مطالعه: شهر کرج)
چکیده مقاله:
کمبود زمین و ارزش بالای آن در مراکز شهرها و کلانشهرها و افزایش جمعیت و ساخت و سازهای سوداگرایانه از یک سو و ایجاد کاربری جدید شهری، برای پاسخگویی به نیاز روز افزون در این مراکز از سوی دیگر سبب توسعه شهر فشرده، کاهش سهم و سرانه فضای سبز در این مراکز گردیده و مشکلات زیست محیطی و اجتماعی مختلفی را ایجاد نموده است. با توجه به اینکه بام سبز می تواند طول عمر پوسته بام را ازطریق حفاظت در مقابل اشعه ماورا بنفش و در پی آن انبساط و انقباض ناشی از نوسانات حرارتی را افزایش دهد. در گذشته بام ها هر 15 تا20 سال باید جایگزین می شد اما بعضی بام های سبز در آلمان تا 40 سال بدون نیاز به هیچ تعویضی عمر کرده اند. بام سبز یکی از رویکردهای نوین شهرسازی و برخاسته از مفاهیم توسعه پایدار است که از آن می توان در جهت افزایش سرانه فضای سبز، ارتقای کیفیت محیط زیست و توسعه پایدار شهری و جلوگیری از هرگونه آلودگی هوا بهره برد. استفاده کاربردی از بام ها می تواند به عنوان امکان بهره برداری بهینه از زمین های شهری قلمداد شود. نتایج پژوهش نشان می دهد باتوجه به قرار گرفتن کیفیت محیط زیست در بافت شهری و تهدید های زیست محیطی در شهرهای بزرگ از قبیل آلودگی هوا، ظهور پدیده جزیره گرمایی شهری، بحران انرژی و غیره، باید سبز کردن بام ها، به دلیل مزایای زیست محیطی شان و به عنوان راه حل اکولوژیک در برنامه ریزی فضای کالبدی شهری مورد توجه اساسی قرار گیرد. همچنین با تمام مزایای گسترده زیست محیطی بام های سبز، بالا بودن هزینه های اجرایی نصب و راه اندازی، آبیاری وحفظ و نگه داری از فضای سبز این گونه بام ها، و در یک کلام مسایل اقتصادی مانع از آن است که این فناوری نوین جایگاه شایسته خود را در شهرهای پایدار معاصر به ویژه شهر کرج پیدا کند. بام های سبز می توانند اثرات منفی ساختمانها در اکوسیستم محلی و در پی آن مصرف انرژی در بناها را کاهش دهند و در تغییرات جریان انرژی ساختمان ها نقشی تعیین کننده داشته و در عین حال جنبه زیبا شناختی برای ساکنان شهر داشته باشد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا CAUM01_1943 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/847809/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:آقانسب، اکرم و مومنیان، آرزو و ذکاوت، میثم و لطفی طلب، حسن،1397،امکان سنجی و ضرورت کاربرد بام های سبز به منظور حفاظت زیست محیطی شهرها(مورد مطالعه: شهر کرج)،کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت توسعه شهری در ایران،تهران،https://civilica.com/doc/847809
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، آقانسب، اکرم؛ آرزو مومنیان و میثم ذکاوت و حسن لطفی طلب)
برای بار دوم به بعد: (1397، آقانسب؛ مومنیان و ذکاوت و لطفی طلب)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- مبانی فلسفی اخلاق زیستی در ایران باستان
- تحلیل خطر و ریسک زلزله در شهر کرج با استفاده از روش های تعیینی و احتمالی
- ارزیابی و ارایه راهبرد جهت بهینه سازی سایت اسکان موقت و اضطراری شهردورود
- مقایسه تطبیقی نظام برنامه ریزی شهری در ایران با کشورهای دیگر با تاکیدبر نظام برنامه ریزی استراتژیک
- بررسی جایگاه محیط زیست در برنامه ریزی شهری نوین جهان
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- شناسایی و تاثیر مولفه های تعاملات اجتماعی بر شاخصه های فرمی و عملکردی در طراحی مراکز فرهنگی
- جایگاه فضای سبز شهری در راستای اهداف توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر کرج)
- ارزیابی مولفه های موثر بر موفقیت پارک های علم و فناوری در پایداری زیست محیطی
- امنیت کالبدی با تکیه بر معماری بومی ایران در هنگامه بحرانهای طبیعی (اسکان موقت پس از زلزله)
- نقش پیاده رو ها در سرزندگی و تعاملات اجتماعی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت
- مبانی مدیریت خطرپذیری در شهرها
- آشنایی با رنگ های سرد و کاربردهای آن ها
- کاربرد رنگ در فضاهای شهری متناسب با عملکرد هر فضا
- کتاب شناسی مطالعات معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.