سال انتشار: 1397
محل انتشار:
هفتمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران
کد COI مقاله: WRM07_333
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 299
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 9 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله محاسبه نیاز آبی محصولات عمده زراعی دشت شاهرود
چکیده مقاله:
با توجه به محدودیت های منابع آبی در ایران و عدم استفاده بهینه از آب بخصوص در بخش کشاورزی، آگاهی از نیاز آبی محصولات کشاورزی امری مهم تلقی می شود. لذا در این تحقیق به محاسبه نیاز آبی محصولات زراعی دشت شاهرود با استفاده از مدل CROPWAT پرداخته شد. در این پژوهش برای محاسبه تبخیر و تعرق گیاه مرجع (ETo) از معادله فایو پنمن مانتیث و برای برآورد بارش موثر (Pe) نیز از داده های بارش ایستگاه تبخیر سنجی معبد دامغانرود استفاده شد. در این پژوهش مقادیر روزانه کمیت های اقلیمی نظیر دمای کمینه بیشینه، میانگین رطوبت نسبی، سرعت باد، تابش خورشیدی و بارش وارد مدل CROPWAT شده، سپس اقدام به مدل سازی نیاز آبی محصولات گردید. نتایج نشان داد، بیشترین حجم مصرفی آب مربوط به گیاه یونجه و پیاز بترتیب با نیاز خالص آبی 9954 و 9343 مترمکعب در هکتار و کمترین آن مربوط به گیاه جو و گندم بترتیب با نیاز خالص آبی 1953 و 2695 مترمکعب در هکتار می باشد. در این صورت می توان در کشت پاییزه سطح زیر کشت جو را نسبت به گندم بالاتر برد و در کشت بهاره سطح زیر کشت سورگم و ذرت علوفه ای را بالا برد، تا حداکثر راندمان را از مصرف آب حاصل کرد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا WRM07_333 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/845704/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:امامی، نصراله و گنجی نوروزی، زهرا و دلقندی، مهدی و جعفری، هادی،1397،محاسبه نیاز آبی محصولات عمده زراعی دشت شاهرود،هفتمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران،یزد،https://civilica.com/doc/845704
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، امامی، نصراله؛ زهرا گنجی نوروزی و مهدی دلقندی و هادی جعفری)
برای بار دوم به بعد: (1397، امامی؛ گنجی نوروزی و دلقندی و جعفری)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- برآورد تابش رسیده به اراضی زراعی طی فصل رشد گندم با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (مطالعه موردی: حوزه های قره سو، زرین گل قرن آباد)
- ارزیابی شاخصهای طیفی استخراج شده ازتصاویرماهواره لندست 8 به منظور تخمین میزان بیوماس محصول گندم مطالعه موردی: چهارحوزه آبریزاستان گلستان
- بررسی و ارزیابی محاسن و معایب سدهای زیرزمینی در ایران
- مروری بر فرسایش بادی در استان قم
- بررسی شدت برداشت رسوبات بادی منطقه شمال شهر قم
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی رابطه آب معادل برف و مختصات جرافیایی با رهیافت رگرسیون چند متغیره و شبکه های عصبی مصنوعی
- خروج از بحران کم آبی و تامین آب شرب دهستان خانه شور شهرستان ثلاث باباجانی با استفاده از پتانسیل طرح گرمسیری
- Non-carcinogenic health risk assessment induced by paraquat in some streams, wells and drinking water in Guilan province, the Northern Iran
- Carrying Capacity; from weak sustainability to strong sustainability
- استفاده بهینه از روان آب شهری و پساب آب شیرین کن شهر زاهدان به منظور ارتقا منظر شهری
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- بررسی روشهای برونیابی برآورد بار معلق رودخانه ها در آذربایجان غربی
- کاربرد ژئوسنتتیک ها به عنوان المان آب بند و تقویت کننده پی در سدهای خاکی (مطالعه موردی سدهای کرم آباد و ارس (۲))
- جریان متغیر تدریجی کاهشی بر روی بستر رودخانه
- بررسی میدانهای اطلاعاتی صنعت آب و شناخت روابط حاکم بین آنها و قابلیت مکانیزه نمودن آنها (گزارش قسمت اول: بررسی میدانهای اطلاعاتی)
- تهیه مدل ریاضی آبخوان دشت چالدران و بررسی جنبه های مدیریتی آن
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.