سال انتشار: 1397
محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران
کد COI مقاله: WRM07_108
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 105
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 11 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مدیریت و صرفه جویی مصرف آب مناسب ترین راهکار مقابله با تنش آبی بعنوان یکی از شاخص های اصلی اقتصاد مقاومتی
چکیده مقاله:
در 10 سال گذشته متوسط بارش در کشور از 250 میلیمتر به 205 میلیمتر در سال کاهش پیدا کرده و ما با مسایل بسیار جدی در بخش آب و منابع آبی روبرو هستیم. از طرفی دیگر در نتیجه خشکسالی های پی درپی و تغییرات اقلیمی مجموع منابع آب تجدید شونده کشور ما که تا 10 سال پیش 130 میلیارد مترمکعب برآورد می شد، با کمال تاسف به 120 میلیارد مترمکعب کاهش پیدا کرده است. علاوه بر آن بر اساس استاندار جهانی هر کشوری که بیش از 40 درصد منابع آب تجدید شونده را استفاده نماید وارد بحران آب می شود. بنحوی که در حال حاضر در کشور ایران بیش از 40 درصد از منابع آب تجدید شونده مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین با توجه به بوجود آمدن شرایط تنش آبی بدلیل کاهش بارندگی و افزایش بی سابقه دما نسبت به مدت مشابه سال های قبل در برخی از شهرهای کشور و بمنظور مقابله با تنش آبی و جلوگیری از جیره بندی آب در شهرهای کشور، انجام اقدامات مدیریت تقاضا و مدیریت مصرف ضروری می باشد. از طرفی دیگر یکی از ارکان اصلی اقتصاد مقاومتی مدیریت مصرف می باشد. لذا بدون تردید اجرایی شدن سیاست اقتصاد مقاومتی به نیازهای صنعت آب و فاضلاب کشور پاسخ خواهد داد. بنابراین شرکت های آب و فاضلاب می بایست از تمام ظرفیت های خود برای ورود به عرصه ی اقتصاد مقاومتی، اقتصادی که عدالت محور و مردم بنیاد است با تکیه بر توان و تدبیر خود اقدام نماید.
کلیدواژه ها:
تنش آبي، مديريت مصرف آب، روش هاي صرفه جويي، مصرف آب، اقتصاد مقاومتي
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/845479/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:جعفری، هادی و حسینی بیدار، سید هادی و میرزایی، سعید،1397،مدیریت و صرفه جویی مصرف آب مناسب ترین راهکار مقابله با تنش آبی بعنوان یکی از شاخص های اصلی اقتصاد مقاومتی،هفتمین کنفرانس ملی مدیریت منابع آب ایران،یزد،،،https://civilica.com/doc/845479
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، جعفری، هادی؛ سید هادی حسینی بیدار و سعید میرزایی)
برای بار دوم به بعد: (1397، جعفری؛ حسینی بیدار و میرزایی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- شناسایی و تفکیک خاک های شور با تحلیل طیفی داده های رقومی سنجنده لندست TM
- عوامل موثر بر مدیریت مصرف بهینه آب در نواحی نیمه خشک و کم آب کشور (مطالعه موردی شهر رامهرمز واقع در استان خوزستان)
- مقایسهی مدلهای پهنهبندی بیابانزایی ICD ، MEDALUS و IMDPA مطالعه مروری
- مشکلات و نیازهای آبی استان چهارمحال و بختیاری و ارتباط آن با انتقال آب بین حوضه ای (مطالعه موردی زیر حوزه چشمه علی-سولگان، شهرستان بروجن)
- سرفصل های آموزشی اصلاح الگوی مصرف آب
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی تأثیر شهرنشینی بر تغییر پهنه سیلاب در مسیل های شهری (مطالعه موردی: مسیل زركش مشهد)
- The Application of statistical techniques to study the interaction between surface water and groundwater resources in karstic zones
- ارزیابی تاثیر کشت حفاظتی بر میزان انباشت اب باران در خاک و عملکرد گندم دیم در استان زنجان
- مروری بر الگوریتم های فرا ابتکاری در بهینه سازی خطوط انتقال آب
- تاثیر تغییر اقلیم در روند خشک بر توان آبی استان گیلان موردی (شهرستان لاهیجان)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.