سال انتشار: 1396
محل انتشار: فصلنامه نقد و نظر، دوره: 22، شماره: 85
کد COI مقاله: JR_JPT-22-85_002
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 110
فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 23 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی و نقد نظریه حکیم سبزواری در تبیین امر بین امرین
چکیده مقاله:
یکی از مهم ترین مباحث مطرح در جامعه فکری مسلمانان ربط و نسبت افعال ارادیانسان با نظام افعال الهی است؛ به گونه ای که هر کدام از جریان های فکری در قبال آنموضع گرفته اند. به طور کلی در این مسیله چهار نظریه مطرح است: نظریه جبر مطلق،نظریه تفویض مطلق؛ نظریه کسب و نظریه امر بین امرین سه نظریه نخست به اهل . سنت مربوط است و نظریه اخیر ویژه پیروان اهل بیت پیامبر (ص) می باشد. مشکل سهنظریه نخست آن است که در تعارض با آموز ههای دینی است. نظریه امر بین امرین نافی جبر مطلق و تفویض مطلق است و اندیشمندان امامیه در تفسیر و تبیین آن تاکنوننظریه های مختلفی ارایه کرده اند. حکیم سبزواری از جمله کسانی است که کوشیدهاست بر مبنای اصل هستی شناختی وحدت شخصی حقیقت وجود تبیینی عقلانی از این نظریه به دست دهد. در این مقاله تبیین وی از این مسیله بررسی و نقد شده است.
کلیدواژه ها:
جبر و اختيار، نظريه جبر، نظريه تفويض، نظريه كسب، نظريه امر بين امرين
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/836213/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:رمضانی، اصغر و آل بویه، علیرضا،1396،بررسی و نقد نظریه حکیم سبزواری در تبیین امر بین امرین،،،،،https://civilica.com/doc/836213
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، رمضانی، اصغر؛ علیرضا آل بویه)
برای بار دوم به بعد: (1396، رمضانی؛ آل بویه)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- عبرت آموزی از زندگی پرچم داران بصیرت وخواص بی بصیرت در تاریخ اسلام
- عوامل و موانع بصیرت
- بررسی تطبیقی دانشگاه های افسری معروف دنیا
- راه های برون رفت از فتنه در جامعه اسلامی از نگاه امیرالمؤمنین علی (ع) (با تأکید بر وقایع پس از انتخابات دهم)
- اخلاق پاسداری
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.