بررسی عملکرد روسازی مرکب تحت بارگذاری جانبی و افقی به روش المان محدود

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 15، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TRJ-15-2_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 308
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن طاهرخانی

دانشیار، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

حسین عبدالهی درآباد

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

چکیده

در این تحقیق، اثر اعمال بار افقی، قایم و جانبی وارده از وسایل نقلیه بر روی تنش برشی بین لایه رویه و اساس، جابه جایی جانبی و طولی رویه و حداکثر کرنش کششی در رویه مورد مطالعه قرار گرفته است. اثرات سه حالت مختلف بارگذاری، شامل اعمال بار قایم، بار قایم و افقی به طور همزمان و بار قایم، افقی و جانبی به طور همزمان مورد بررسی قرار گرفته است. بار از طریق دو آرایش چرخ شامل زوج چرخ و تکی عریض با وزن محور ثابت 8/2 تن و فشار باد 600kPa به سطح روسازی اعمال شده و پاسخ های روسازی در دو دمای 20 و 40°C تعیین گردیده اند. تحلیل با استفاده از مدل سازی سه بعدی با روش المان های محدود در نرم افزار ABAQUS انجام گرفته است. نتایج نشان دهنده این است که بارگذاری افقی تاثیر قابل توجهی بر کرنش کششی در سطح، تنش برشی بین دو لایه و جابه جایی جانبی و طولی دارد. در دمای 20°C، با اعمال بار افقی به میزان 50% بار قایم، برای حالت زوج چرخ، تنش برشی، حداکثر کرنش کششی در سطح، جابه جایی طولی و جابه جایی، به ترتیب، 76، 286، 329 و 15/5% نسبت به حالت تنها اعمال بار قایم افزایش یافتند. همچنین، نتایج بیانگر این است که چرخ های عریض پاسخ های بزرگ تری را در روسازی نسبت به زوج چرخ ایجاد می کنند. به طوری که جابه جایی طولی و جانبی در دمای 40 درجه در چرخ عریض به ترتیب 1/7 و 1/8 برابر زوج چرخ به دست آمده اند. همچنین، نشان داده شد که در نظر گرفتن بار جانبی تغییر قابل توجهی در کرنش کششی سطح و تنش برشی و حداکثر جابه جایی طولی ایجاد شده تحت بار قایم و افقی ایجاد نمی کند. افزایش دما باعث افزایش قابل توجه در کرنش سطحی و جابجایی های طولی داشته اما توثیر قابل توجهی در تنش برشی بین لایه رویه و اساس ندارد.

کلیدواژه ها

روسازی مرکب، بار افقی، ترک بالا به پایین، جابه جایی جانبی، تنش برشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.