تعیین ضریب میرایی تجربی امواج لرزه ای در ناحیه شبکه لرزه نگاری شیراز
محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس ژئوفیزیک
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,123
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GCI14_241
تاریخ نمایه سازی: 17 آذر 1388
چکیده مقاله:
شبکه لرزه نگاری دیجیتالی شیراز با پنج ایستگاه سه مولفه ای نصب شده در جنوب ایران فعالیت خود را از اواسط 2002 میلادی آغاز نمود و تا به حال حدود 15000 رویداد را طی 7 سال ثبت نموده است. حجم وسیع داده های ثبت شده در این شبکه، ما را بر آن آن داشت تا با تعیین ضریب میرایی امواج لرزه ای، یک رابطه تجربی جهت تعیین بزرگی در این ناحیه ارائه نماییم. در این تحقیق شکل موج رویداد های ثبت شده، جهت ایجاد لرزه نگاشتهای مصنوعی مورد استفاده قرار گرفته است. ابتدا از روش معکوس سازی (Generalized inversion) استفاده شد اما چون مقدار ضریب تضعیف غیر الاستیک، منفی بدست آمد در نتیجه از روش سعی و خطا (Iterative) استفاده شد. هنگام برازش رگرسیون پارامترهای مربوطه جداگانه برای فواصل 0-82، 82-128 و بیشتر از 128 کیلومتر تعیین گردید. سپس منحنی تضعیف بدست آمده با مقادیر کالیبراسیون ریشتر (1935) در 100 کیلومتر کالیبره گردید. در نهایت بزرگی محلی محاسبه شده برای منطقه با بزرگی Mnبر اساس رابطه بزرگی ناتلی اصلاح شده توسط رضاپور (2005) برای ایران مقایسه شده و یک رابطه تجربی بین دو مقیاس برای این ناحیه ارائه شد.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :