بررسی اثر گنبد نمکی در تاقدیس دهنو با استفاده از مقایسه نتایج گرانی سنجی و مگنتوتلوریک در اعماق مختلف

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,428

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GCI14_078

تاریخ نمایه سازی: 17 آذر 1388

چکیده مقاله:

تاقدیس دهنو از لحاظ زمین شناسی جزء حوزه رسوبی فارس می‌باشد. در این منطقه مطالعات گرانی سنجی و مگنتوتلوریک به منظور بررسی اثر نمک در این تاقدیس انجام شده است و برای انجام تفسیر‌های صحیح نقشه‌های گرانیسنجی با استفاده از نرم افزار Modelvision و مقاومت ویژه (داده‌های مگنتوتلوریک) بوسیله نرم‌افزار Winglink برای اعماق 1500 و 2000 متر تهیه شده است که برای شناسایی وضعیت تاقدیس در زیر سطح زمین از مقایسه این نقشه‌ها استفاده شده است. نقشه‌های بدست آمده نشان ‌می‌دهند که در زیر تاقدیس دهنو کاهش گرانی و مقاومتویژه که بتواند مرتبط به گنبد نمکی باشد مشاهده نمی‌شود. اما در قسمت جنوب‌شرقی منطقه داده‌های گرانی و مقاومت ویژه کاهش را نشان می‌دهند که با رفتن به اعماق بیشتر این اثر‌ها نیز از بین رفته و بی‌ریشه بودن این نمک‌ها را اثبات ‌می‌نماید. همچنین کاهش مقاومت ویژه در قسمت شمالی تاقدیس نیز مربوط به نمک نبوده زیرا گرانیسنجی در این منطقه مینیممی را نشان نمیدهد و این مقاومت ویژه مربوط به ناودیس است.

نویسندگان

امین اسماعیل زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ژئوفیزیک دانشگاه صنعتی شاهرود

فرامرز دولتی اردجانی

دانشیار دانشگاه صنعتی شاهرود

منصور ضیایی

استادیار دانشگاه صنعتی شاهرود

مجتبی محمدو خراسانی

مدیریت اکتشاف شرکت نفت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :