بررسی وضعیت تقریظ های نوشته شده بر کتاب های فارسی دفاع مقدس و تاثیر آن در نشر کتاب در بازه زمانی سال 1360 تا 1397 در ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس رشد، توسعه و سلامت انسان
  • کد COI اختصاصی: CEPRA01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه علیزاده بی نظیر

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران،

امیررضا اصنافی

گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران،

محسن حاجی زین العابدینی

گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

پژوهش حاضر، با هدف شناسایی وضعیت تقریظ های نوشته شده بر کتاب های فارسی دفاع مقدس و تاثیر آن در نشر کتاب در بازه زمانی سال1360 تا 1397 در ایران صورت گرفته است. این پژوهش، با رویکرد کیفی انجام شده وتقریظ های مورد نظر، به روش تحلیل محتوای ترکیبی بررسی شدند. برای جمع آوری داده ها از روش مشاهده، مصاحبه و چک لیست محقق ساخته استفاده و برای تجزیه و تحلیل داده ها، با بهره گیری از روش کیفی، محتوا و شگردهای ساختاری به کار رفته در تقریظ ها بررسی شدند و از آمار توصیفی و نرم افزارهای مایکروسافت اکسل استفاده شد. جامعه آماری شامل 57 تقریظ از 55 کتاب فارسی دفاع مقدس است که در بازه زمانی سال1360 تا 1397 مورد تقریظ قرار گرفته اند. یافته ها نشان داد که آیت الله سید علی خامنه ای ، با تعداد 53 تقریظ، بر کتاب های فارسی دفاع مقدس، دارای بیشترین تقریظ است. بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس، با حدود 2200 عنوان کتاب، دارای بیشترین تعداد کتاب های فارسی دفاع مقدس، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، انتشارات سوره مهر با 3/76 درصد دارای بیشترین فراوانی در چاپ کتاب، خاک های نرم کوشک با 949 بار دارای بیشترین فراوانی در نوبت چاپ وکتاب دا؛ خاطرات سیده زهرا حسینی نیز از پرفروش ترین کتاب های تقریظی دفاع مقدس، است. مقوله بیان عواطف و احساسات با 100 درصد، باراطلاعاتی 100 درصد و اهمیت موضوع کتاب با 7/80 درصد، دارای بیشترین فراوانی در تقریظ ها می باشند. در مجموع تقریظ افراد تاثیرگذار در تعداد چاپ، تیراژ و فروش کتاب موثر و در نمایشگاه ها بیشتر مورد استقبال قرار می گیرد، خاطره و زندگی نامه، بیشتر مورد اقبال است، خانواده، سیستم آموزشی و مشکلات اقتصادی از عوامل پایین بودن سطح مطالعه در جامعه هستند.

کلیدواژه ها

تحلیل محتوا، تقریظ، کتاب های دفاع مقدس، کتاب های فارسی، نشر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.