انتقال آفلاتوکسین از خوراک دام به شیر دام و شیر پاستوریزه در شهر شیراز و حومه

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH12_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3031
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالعظیم ارسالی

عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزآباد

فائقه بهاءالدین بیگی

گروه فارماکولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

رضا قاسمی

مدیریت آزمایشگاه دامپزشکی رازی شیراز

محمد ارسالی

چکیده

آفلاکتوسین M1 در نمونه های شیرخام و پاستوریزه و B1 در خوراک دام در فصول مختلف سال بررسی شد . از مهم ترین قارچ های آلوده کننده اغذیه که در مسمومیت غذایی نقش دارند آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکو س است که در اثر ترشح سم توسط این قارچ ها خوراک دام ها آلوده شده و با مصرف خوراک دام آلوده شیر نیز آلوده می شود . در این تحقیق جمعاً 428 نمونه شامل شیر خام ,شیر پاستوریزه وخوراک دام در فصول مختلف سال در شیراز و حومه نمونه برداری و بایکی از روش های TLC و HPLC ،ELISA مورد آزمایش قرار گر فت. نتایج به دست آمده نشان داد که 43/36% درصد از نمونه های خوراک دام میزان آلودگی آفلاتوکسین B1 از حدمجاز 20PPM بالاتر بوده و در 38/30 % از نمونه های شیرخام و 14/42% از نمونه های شیر پاستوریزه میزان آلودگی آفلاتوکسین M1 از حدمجاز تعیین شده یعنی 0/5ppb بالاتر بود و بین آلودگی شیر با آلودگی خوراک دام ارتباط مشاهده شد . همچنین این تحقیق نشان داد که میزان آلودگی در فصول تابستان و پائیز بیشتر از زمستان و بهار است که این می تواند ناشی از رطوبت بالا در پائیز و دمای بالا در تابستان باشد . با توجه به نتای ج به دست آمده نیاز مبرم به کنترل آلودگی به آفلاتوکسین در خوراک دام و جلوگیری از مصرف خوراک های دامی آلوده از قبیل خوراک مخلوط، ذرت و نان خشک احساس می شود و کنترل ادواری آلودگی به آفلاتوکسین M1 در شیر پاستوریزه خصوصاً در فصول پاییز و تابستان ضروری می باشد.

کلیدواژه ها

آفلاتوکسین ،(AFM1)M1 ، آفلاتوکسین ،(AFB1)B ،شیر گاو، شیر پاستوریزه، خوراک دام ، ELISA، HPLC، TLC .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.