اولین گزارش پروانه تخم انگشتریMalacosoma neustria L Lep.: lasiocampidaeروی درختان بادام منطقه دشتخاک شهرستان زرند در استان کرمان

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 320

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IPCC02_159

تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1397

چکیده مقاله:

پروانه تخم انگشتری Malacosoma neustria L (Lep.: lasiocampidae) حشره ای است که در اکثر نقاط میوه خیز کشور فعالیت دارد ولی تراکم آن در ا ستان های شمالی کشور بیشتر می با شد. این آفت علاوه بر درختان سیب و گلابی به درختان میوه ه سته دار و درختان دیگری نظیر سنجد و بید نیز حمله می کند. در این گزارش برای اولین بار تخم های پروانه تخم انگشتری به صورت گروهی و مانند حلقه ای دور تا دور شاخه های جوان درختان بادام را در برگرفته در منطقه شهر ستان زرند مشاهده شد. در این بررسی تخم های این آفت از منطقه د شتخاک زرند که با آب و هوای سرد و کوهستانی در 05 کیلومتری شمال شرقی شهر ستان زرند در استان کرمان واقع شده بود در فروردین ماه سال 7931 جمع آوری شد. سپس تخم های جمع آوری شده در ظروف پرورش که دهانه آن ها با توری منا سب م سدود شده بودند در شرایط آزمای شگاهی در اتاق ر شد آزمایشگاه حفظ نباتات شهر ستان زرند نگهداری شدند. از تخم های پرورش داده شده تعداد زیادی لارو متعمق به خانواده lasiocampidae خارج شدند به طوری که به نظر میر سید لاروهای سن اول این آفت با شند. برر سی دقیق لاروها و نیز مطالعه منابع موجود ن شان داد که این لاروها متعمق به گونه Malacosoma neustria L می باشد. این آف یک نسل در سال دارد و زمستان گذرانی آن به صورت تخم اس . تخم ها به صورت گروهی و مانند حلقه ای دور تا دور بخشی از شاخه های جوان را می گیرد به همین جه آف مذکور پروانه تخم انگشتری نامیده می شود. اولین تخم گذاری از اواخر دهه اول تیرماه اتفاق می افتد. تخم های گذا شته شده تا بهار سال آینده به همان حال باقی می مانند. از انوا که لارو این آفت برگخوار می با شد. زمان خروج لروهای سن اول از هنگام تورم جوانه تا باز شدن گلها می با شد. از انجا که فعالیت لاروهای پروانه تخم انگشتری همزمان با لیسه ها است در صورت بالا بودن تراکم میتوان این دو آفت را به صورت همزمان کنترل کرد.

نویسندگان

محبوبه خواجه حسینی صالح آباد

دانشگاه زابل، دانشکده کشاورزی، گروه گیاه پزشکی

حکیمه مهدی زاده

واحد حفظ نباتات، اداره جهاد کشاورزی استان کرمان، شهرستان زرند