بررسی اثر شکست خواب و جوانه زنی در بذور علف مورچهCressa creticaدر مناطق پسته کاری رفسنجان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پسته ایران
  • کد COI اختصاصی: IPCC02_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 521
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحسین علوی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

اسکندر زند

عضو هیات علمی ورییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

بابک دلخوش

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

فریدون قاسم خان قاجار

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

علف مورچه (Cressa cretica) علف هرزی هالوفیت چند ساله و مهاجم از خانواده پیچک ها Convolvulacea که در سالهای اخیر گسترش و پراکندگی زیادی در باغ های پسته داشته است. به منظور بررسی روش های شکستن خواب بذور علف مورچه آزمایشی به صورت طرح کامال تصادفی و با چهار تکرار در سال 1391 در آزمایشگاه موسسه تحقیقات پسته کشور واقع در رفسنجان انجام شد . تیمارهای شکستن خواب شامل: خراش پوسته بذر با اسکالپل، خراش با اسید سولفوریک %75 به مدت 5 دقیقه، خراش با اسید سولفوریک %96 به مدت 5 دقیقه، خیساندن بذور در آب 70 درجه سانتیگراد به مدت 30 دقیقه، خیساندن بذور در آب 70 درجه سانتیگراد به مدت 60 دقیقه. کلیه آزمایشات در دمای 30 درجه سانتی گراد و در شرایط 16 ساعت نور و 8 ساعت تاریکی در اتاقک رشد انجام گرفت. جوانه زنی بالا در تیمار های اسید سولفوریک %96 و خراش با اسکارپل نشان از وجود خواب فیزیکی ناشی از عدم نفوذ پذیری پوسته بذر بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر تیمار های مختلف بر درصد جوانه زنی بذور علف مورچه معنی دار بود. موثر ترین تیمار ها جهت شکستن خواب بذر علف مورچه به ترتیب اسید سولفوریک 96 % و خراش پوسته بذر با اسکالپل بودند که به ترتیب منجر به 80 % و 75 % جوانه زنی گردیدند.

کلیدواژه ها

جوانه زنی ، شکستن خواب بذر و علف مورچه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.