مروری بر کاربرد چارچوب های آلی فلزی جهت حذف مواد دارویی از محلول های آبی
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,046
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICESIT01_073
تاریخ نمایه سازی: 6 بهمن 1397
چکیده مقاله:
امروزه آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی به دلیل جمعیت رو به رشد و استفاده گسترده از مواد شیمیایی از جمله داروها به طور فزایندهای در سراسر جهان به یک مساله جدی تبدیل شده است. آنتی بیوتیک ها از جمله مواد دارویی خطرناک آلاینده محیط زیست محسوب می شوند که امروزه با گسترش فناوریهای جدید و کاربرد روز افزون این محصولات، حضور آنها به یک نگرانی تبدیل شده است. مواد مختلفی همچون نانوذرات با پایه زیولیت و گرافن و کربن فعال و اکسیدهای فلزی و... برای حذف این ترکیبات دارویی از محلول های آبی استفاده شده است و از میان این نانومواد متخلخل، چارچوب های آلی- فلزی به دلیل ویژگی های منحصر به فرد از جمله دارا بودن سطح ویژه بالا(تا حدود 6000 گرم بر متر مکعب)، طبیعت کریستالی، گستره وسیعی از لیگاندهای آلی و روش های سنتزی مختلف و پتانسیل بالای جذب و واجذب و قابلیت طراحی بالا، بستر مناسبی برای سنتز نانوکامپوزیت های دارای راندمان جذب بالا جهت جذب این ترکیبات و حذف آن ها از محیط آبی را فراهم می آورند. به طور کلی تاکنون، بیش از 20،000 ساختار مختلف از چارچوب های آلی فلزی گزارش شده است که با توجه به مطالعات انجام شده می توان تحلیل کرد که بسیاری از این ترکیبات این پتانسیل را دارا هستند که به عنوان جاذبی مناسب در این زمینه مورد استفاده قرار گیرند
کلیدواژه ها:
نویسندگان
روناک دارابی
دانشجوی کارشناسی ارشد آلودگی محیط زیست دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی تربیت مدرس، مازندران، شهرستان نور، خیابان امام خمینی، بلوار امام رضا(ع)
حبیب اله یونسی
عضو هیات علمی گروه محیط زیست دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی تربیت مدرس، مازندران، شهرستان نور، خیابان امام خمینی، بلوار امام رضا(ع)