مقایسه دستورالعملهای ارزیابی لرزه ای قبل از وقوع زلزله در ساختمانهای مسکونی سبک و رایج با دستورالعمل ارزیابی لرزه ای سریع ساختمانهای موجود(نشریه 364)

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,242

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICLWCE01_139

تاریخ نمایه سازی: 2 آذر 1388

چکیده مقاله:

وقوع زلزله های اخیر در ایران و دیگر مناطق جهان که خرابی ساختمانها و در نتیجه سبب کشته شدن انسانها شده است، مبین عدم کفایت ساختمانها در تحمّل نیروهای مخرّب زلزله می باشد. با توجّه به بحث صنعتی سازی و بافت ساختمانهای سبک و لزوم برآورد عملکرد لرزه ای سریع آنها، مؤسسات و محققان مختلف در کشورهای مختلف مبادرت به تهیّه دستورالعملهای خاص بر اساس ملاحظات اقتصادی، اجتماعی و فنّی خود نموده اند. در این راستا سازمان مدیریت وبرنامه ریزی کشور در سال 1387 مبادرت به تهیّه دستورالعمل ارزیابی لرزه ای سریع ساختمانهای موجود نمود تا مقدّمات لازم جهت ارزیابی مقاومت لرزه ای ساختمانهای موجود و متعاقبا" مقاومسازی آنها فراهم گردد. چنانچه در پیشگفتار این دستورالعمل ذکر شده است، دستگاه های اجرایی، مهندسان مشاور، پیمانکاران و عوامل دیگر میتوانند از این نشریه بعنوان راهنما استفاده کنند و در صورتیکه روشها، دستورالعمل ها و راهنمای بهتری در اختیار داشته باشند، رعایت مفاد این بخشنامه الزامی نیست.در این مقاله در ابتدا به بررسی دستورالعملهای مختلف ارزیابی لرزه ای سریع قبل از وقوع زلزله پرداخته می شود و سپس با در کنار هم قرار دادن فاکتورهای در نظر گرفته شده در این دستورالعمل ها و انتقال این داده ها به برنامه آماریSPSS، زمینه مقایسه روشهای مختلف ارزیابی آسیب پذیری سریع با روش ارزیابی آسیب پذیری سریع نشریه 364 فراهم می شود. نتایج نشان می دهد که آیتم های در نظر گرفته شده در دستورالعمل نشریه 364 بترتیب با روشهای ارزیابی لرزه ای سریع FEMA154، مؤسسه تحقیقات ساختمانی شورای ملّی کانادا وATC-21، تطابق مناسب(P-Value=1 )، متوسّط(739/0P-Value=)وکم(096/0P-Value=)دارد. مقایسه دستورالعملهای فوق با دستور العمل ارزیابی لرزه ای سریع ساختمانهای موجود(نشریه 364) سبب می شود تا نقاط ضعف و قوّت دستورالعمل نشریه 364 مشخّص گردد و زمینه لازم برای ارتقاء آن در نسخه های آتی فراهم گردد.

کلیدواژه ها:

زلزله ، ساختمانهای سبک و رایج ، ارزیابی لرزه ای سریع ، آسیب پذیری ، مقاومسازی

نویسندگان

مهدی فیروزبخت

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی عمران مهندسی زلزله، واحد علوم

حمیدرضا وثوقی فر

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب و عضو گروه تحقیق آزمایشگ

سعید عرفانی

استادیار دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران علوم و

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ کمی آسیب د ساختمانهای مهم ولادی در برابر زلزله ...
  • _ و قطعی، پیمان.ارائه ضوابط ساخت و ساز جهت بهسازی ...
  • _ معصومی، علی.شناسنامه فن ساختمانهای بتن مسلح و آجری، 1378.بنیاد ...
  • _ ؛کاویانی، مهران و ماجدی اردکانی، محمد حسین.، گونه شناسی ...
  • _ موسوی، علی.‌مقایسه روشهای کیفی آسیب پذیری ساختمانهای روستایی، 1382 ...
  • _ شادل.، گزارش پروژه ی بررسی آسیب پذیری لرزه ای ...
  • _ Leon _ M., " Retrofitting Existing Reinforced Concrete Structure, ...
  • _ FEMA _ "Rapid Visual Screening t Building for Potrntial1Seismic ...
  • [] ATC - 21, " Rapid VisualScreening t Building for ...
  • نمایش کامل مراجع