ضررورت لزوم ایجاد و توسعه کمی و کیفی واحد درسی با عنوان حلال در مقطع تحصیلات تکمیلی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت و اقتصاد با رویکرد اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: RMCE01_317
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 505
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم توکلی فدیهه

مجتمع تولیدی بهار رز چناران (عالیس

حمید صارمی

گروه مهندسی صنایع ، واحد قوچان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، قوچان ، ایران

بهراد معین نژاد

گروه حسابداری ، موسسه آموزش عالی حکیم نظامی، قوچان، ایران

مهدی نیکنام فدافن

گروه حسابداری ، موسسه آموزش عالی حکیم نظامی، قوچان، ایران

چکیده

نظامهای آموزشی و فعالیت های حاکم بر آن ، با توجه به پیشرفت جوامع ، همواره دستخوش تغییر و تحول بوده اند. تحول آموزشی ، خود معلول تحول اجتماعی ، علوم و فن آوری است ، در جوامع امروزی و به اصطلاح پیچیده و پیشرفته ، سرعت تحول نظامهای آموزشی آن چنان سریع است که هر چند سال یک بار ، در ساختار نظام آموزشی و بالطبع مدیریت یک دگرگونی کلی بوجود می آید به همین دلیل نمی توان ضرروت پرداختن به مسایل مهمی همچون صنعت حلال را نادیده گرفت .موضوع حلال صرفا به مسایل دینی نمی پردازد ، بلکه بحث حلال امروزه به صنعتی در بخش تجارت تبدیل شده است .پس ضرورت این موضوع که ارتباط بین صنایع و دانشگاه می تواند به توسعه و تعالی یک صنعت کمک کند . در این بین مقوله حلال در جامعه ایرانی کمتر مورد توجه قرار گرفته است و صرفا بحث دینی موضوعات حرام و حلال بررسی شده است در صورتی که صنعت حلال بسیار گسترده است و متاسفانه در سرفصل های درسی این مقوله مغفول واقع شده است و بسیاری از افراد تحصیل کرده از این صنعت در حد بسیار کمی اطلاعات دارند و این باعث می شود تا در زمینه صنعت حلال ، ایران سهم کمتری در بازارهای جهانی داشته باشد . این مقاله به بررسی ضرورت ایجاد درسی با عنوان صنعت حلال پرداخته ایم و دلالت های عملی این تحقیق باعث می شود تا این احساس نیاز توجیه گردد . اگر ایران می خواهد باعث بازشدن پنجره ای جدید برای تولید کنندگان خود شودودر این صنعت حضور داشته باشد باید مفاهیم صنعت حلال را در بین دانشجویان آغاز کند .ایجاد یک برند حلال قوی باعث می شود که آن برند در سطح جهانی از مقبولیت و اعتبار برخوردار شود و تبدیل به بازیگری اصلی در بازار جهانی شود هر چند جمعیت مسلمانان جهان که حدود یک چهارم جمعیت جهان را تشکیل می دهند و پیش بینی می شود این رقم در دهه های آینده رشد قابل توجهی داشته باشد، نشان می دهد حتی شرکت های تولید مواد غذایی خارجی با روی آوردن به افتتاح شعبه های ارایه دهنده غذای حلال از این شرایط استفاده کنند

کلیدواژه ها

صنعت حلال – آموزش عالی – مسلمانان –تحصیلات تکمیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.