پارادوکس نرخ تورم، سرمایه گذاری و قیمت نفت در رشد اقتصادی (صادرکنندگان نفت)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت و اقتصاد با رویکرد اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: RMCE01_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 510
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی بابازاده

کارشناس ارشد اقتصاد انرژی از دانشگاه آزاد مرند

عیسی عابدینی

دانشجوی دکتری سیاستگذاری فرهنگی دانشگاه خوارزمی تهران

علی عباسی

کارشناس ارشد حقوق خصوصی از دانشگاه تبریز، رییس دانشگاه پیام نور ورزقان

چکیده

امروزه بایستی اقتصادانان انرژی و سیاست گذاران اقتصادی بتوانند پیش بینی دقیق تری از تغییرات و تحولات قیمتی نفت داشته باشند، قادر خواهند بود آثار نامطلوب نوسانات درآمدهای نفتی را به حداقل رسانند. اما از آنجا که اکثر شوک های قیمتی نفت ماهیت تصادفی دارند، امکان پیش بینی آنها چندان میسر نیست مگر اینکه پیش تر شوکی مشابه در نزدیک ترین دورهی زمانی رخ داده باشد و عاملین و سیاست گذارن اقتصادی نسبت به رخداد شوک های شدیدتر هوشیار شده باشند. بر این اساس با استفاده از داده های سری زمانی از سال 2000 لغایت 2014 و روش پنل دیتا)1داده های ترکیبی) و متغیرهای توضیحی قیمت نقت، نرخ تورم و سرمایهگذاری (خصوصی و دولتی) اثر قیمت نفت را بر رشد اقتصادی کشورهای منتخب خاورمیانه سنجش شده است. نتایج حاکی از این است افزایش قیمت نفت و سرمایه گذاری و شاخص بهای مصرف کننده باعث افزایش تولید ناخالص داخلی میگردد .تحلیل نتایج بر آن است پارادوکسی بین نرخ تورم و درآمدهای نفتی که حجم قابل ملاحظهای از صادرات و درآمدهای دولتی را فراهم میکنند،شدیداتحت تاثیر قیمت نفت قرار دارند که یک متغیر برونزا محسوب میشود. بیثباتی این درآمدها نتایج بسیار منفی در اقتصاد کشورها ایجاد میکند. این امر موجب تورم شتابان، رکوداقتصادی، بازار متلاطم دارایی ها، انتظارات بدبینانه در خصوص تحولات آتی اقتصادی شده است.

کلیدواژه ها

پارادوکس نرخ تورم، سرمایه گذاری، قیمت نفت، رشد اقتصادی و صادرکنندگان نفت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.