بررسی تأثیر پیریت بر دمپهای باطله معدن مس سرچشمه
محل انتشار: کنفرانس مهندسی معدن ایران
سال انتشار: 1383
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,751
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IMEC01_124
تاریخ نمایه سازی: 14 اسفند 1384
چکیده مقاله:
مشکل عمده بسیاری از باطله های معا دن فلزی، اسیدزائی در اثر هوازدگی سولفیدها و بویژه پیریت می ب اشد. باطله هایی که حاوی پیریت می باشند و در یک محیط خنثی یا قلیایی دپو شده باشند، در اثر هوازدگی پیریت در مدت چندین ماه و حتی چندین سال خاصیت اسیدی قوی را بوجود می آورند، لذا در چنین باطله هایی به pH اولیه و اندازه گیری شده در محل نمی توان اعتماد نم ود و
بایستی اسید تولید شده در اثر هوازدگی پیریت را نیز در نظر گرفت . بر همین اساس و به عنوان یک مطالعة موردی pH ،سه دامپ شماره 515 و 31 معدن مس سرچشمه و تأثیر هوازدگی پیریت بر ، آن مورد مطالعه قرار گرفت که بر این اساسpH این دمپها قبل از تأثیر پیریت با استف اده از محلول بافر به ترتیب 5/5، 6و6 بدست آمد و پس از تأثیر هوازدگی پیریت به ترتیب 3/43، 4/45 و 4/9 تخمین زده شد و در ادامه با توجه به شرایط و امکانات موجود راه حلهای مناسب و قابل انجامی از جمله خنثی سازی توسط آهک، ایجاد یک پوشش ارگانیکی بر روی باطله ها و استفاده از لایه نفوذ ناپذیر روی باطله ها به منظور جلوگیری از افزایش خاصیت اسیدی محیط ارائه شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
وحید سلطان محمدی
کارشناس، موسسه تحقیقات و کاربرد مواد معدنی ایران
حمید اکبری
کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران
مرتضی اصانلو
دانشیار، دانشکده معدن، متالورژی و نفت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :