سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی سلامت روانی سالمندان و عوامل مرتبط با آن در شهرستان تربت حیدریه

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 459
این مقاله فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن مقالات دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GRTRC02_037

تاریخ نمایه سازی: 1 دی 1397

چکیده مقاله بررسی سلامت روانی سالمندان و عوامل مرتبط با آن در شهرستان تربت حیدریه

مقدمه: سالمندی جمعیت در حالی که از بزرگ ترین موفقیت های بشری است، یکی از چالش های اساسی در نظام سلامت است.افراد سالمند در معرض خطر بسیاری از بیماری ها مانند بیماری های قلبی، عروقی ، استیو آرتریت، دیابت، پر فشاری خون و... هستند. همین طوراختلالات روحی و روانی نظیر دمانس و افسردگی در سالمندان شایع است و دومین علت از دست دادن سالهای زندگی با ناتوانی (DALY) به شمار می رود. مطالعات نشان می دهد که اختلالات روانی مانند افسردگی، تغییر الگوی خواب، احساس تنهایی و انزوای اجتماعی، 15 تا 25 درصد افراد بالای 65 سال را مبتلا می سازد. بنا بر این آگاهی از وضعیت سلامت روانی و عوامل مرتبط با آن، می تواند در طراحی مداخلات مناسب ارتقاء سلامت با در نظر داشتن نیاز های خاص این دوران مفید باشد. روش کار: در این بررسی که از نوع مقطعی و توصیفی –تحلیلی می باشد.جامعه آماری سالمندان ساکن در 68 روستای دارای خانه بهداشت و پرونده سلامت بودند که با توجه به حجم نمونه 400 نفر بر اساس جمعیت هر روستا به صورت تصادفی انتخاب شدند.ابزار سنجش، پرسشنامه استانداردGHQو پرسش نامه عوامل مرتبط با سلامت روانی سالمندان بود با روایی و پایایی تایید شده که توسط پرسشگران در سطح روستاها به مدت 6 ماه تکمیل گردیده و داده ها با نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 و با آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیر سون و تی تست تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: کل سالمندان 400 نفر بودندکه 56 در صد زن و44 در صد مرد بودند. 66.5در صد مردان، کشاورز بوده و 96در صد زنان، خانه دار بودند. میانگین سنی سالمندان مورد مطالعه 7.6 ± 71.33 بود. ،86.8 در صد سالمندان مشکوک به اختلال روانی بودند57.5 در صد سالمندان ،اختلال جسمانی سازی ، 69.3 در صد اختلال عملکرد اجتماعی ، 20 در صد اختلال افسردگی و 48.5 در صد اختلال اضطراب داشتند.46/5 در صد موارد نمایه توده بدنی بالاتر از 25 داشتند31. در صد سالمندان به پر فشاری خون همراه با دیابت و 19/5در صد سالمندان به پر فشاری خون همراه با بیماری قلبی دچار بودند. بین مشکلات خواب ، نمایه توده بدن و شکایات شایع از علایم بیماری با اختلال افسردگی و اضطراب رابطه معنی دار آماری وجود داشت. اختلال جسمانی سازی و اختلال اضطراب در سالمندان مبتلا به دیابت و پر فشاری خون بیشتر بود (5 0/0≥P ).نتیجه گیری: متغیرهای مختلفی می توانند سلامت روان سالمندان را تحت تاثیر قرار دهند. لذا مراقبین بهداشتی باید زمینه های تسهیل زندگی سالمندان را از طریق برنامه های آموزشی و نیز بررسی دوره ای وضعیت روان فراهم آورند تا باعث حفظ و ارتقاء زندگی سالم و فعال برای آنها شوند.

کلیدواژه های بررسی سلامت روانی سالمندان و عوامل مرتبط با آن در شهرستان تربت حیدریه:

نویسندگان مقاله بررسی سلامت روانی سالمندان و عوامل مرتبط با آن در شهرستان تربت حیدریه

زهره حسینی

کارشناس ارشد پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران

مقاله فارسی "بررسی سلامت روانی سالمندان و عوامل مرتبط با آن در شهرستان تربت حیدریه" توسط زهره حسینی، کارشناس ارشد پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، تربت حیدریه، ایران نوشته شده و در سال 1397 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش ملی سالمندی دکتر حکیم زاده با محوریت بازتوانی و تروما پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سلامت روان، سالمندان، تربت حیدریه هستند. این مقاله در تاریخ 1 دی 1397 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 459 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه: سالمندی جمعیت در حالی که از بزرگ ترین موفقیت های بشری است، یکی از چالش های اساسی در نظام سلامت است.افراد سالمند در معرض خطر بسیاری از بیماری ها مانند بیماری های قلبی، عروقی ، استیو آرتریت، دیابت، پر فشاری خون و... هستند. همین طوراختلالات روحی و روانی نظیر دمانس و افسردگی در سالمندان شایع است و دومین علت ... .