بررسی عوامل موثر بر اندازه ذرات، پتانسیل زتا و ویژگی های ریولوژیک پایا در سامانه کلوییدی حاوی نانو ذرات کاپاکاراگینان-کازیینات سدیم

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، دوره: 1، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JRIFST-1-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 642
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم خوش منظر

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز

بابک قنبرزاده

دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

حامد همیشه کار

استادیار مرکز تحقیقات دارویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز

محمود صوتی خیابانی

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

چکیده

نانو کمپلکس های بیوپلیمری از طریق ایجاد و افزایش برهم کنش های الکترواستاتیک بین گروه های با بار مخالف در دو بیوپلیمر تولید می شوند. در این تحقیق، تولید و ویژگی های نانوکمپلکس های کاپاکاراگینان - کازیینات سدیم مورد بررسی قرار گرفت. اندازه ذرات کمپلکس کازیینات-کاراگینان به شدت به pH و غلظت دو بیوپلیمر بستگی داشت و برای هر دو پارامتر pH و غلظت، مقادیر بهینه ای وجود داشت. کمترین اندازه ذرات 74 و 75 نانومتر بود که به ترتیب در غلظت %1 کازیینات سدیم، 0.03 درصد کاراگینان و %0.5 کازیینات سدیم، 0.02 درصد کاراگینان و در pH=4.9به دست آمد. کاهش pH از 5.3 به 5.1 موجب کاهش اندازه ذرات در تمامی نمونه ها گردید و در غلظت های پایین کازیینات، کاهش pH از 5.1 به 4.9 موجب کاهش بیشتر اندازه ذرات شد. داده های پتانسیل زتا نشان داد که در PH=5بار منفی کمپلکس از مجموع آن در دو بیوپلیمر بیشتر است. تمامی نمونه های خالص و کمپلکس رفتار ریولوژیکی نیوتنی نشان دادند و با افزایش هر دو بیوپلیمر کاراگینان و کازیینات، ویسکوزیته محلول های کمپلکس افزایش یافت.

کلیدواژه ها

اسپکتروسکوپی فرو سرخ، اندازه ذرات، کاراگینان، کازیینات، نانو کمپلکس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.