سال انتشار: 1397
کد COI مقاله: ICCACS03_523
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 869
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 9 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله مقایسه اصول طراحی محلات در نهضت نوشهرگرایی و وونرف (پهنه ی امن خانگی)
چکیده مقاله:
در فردای دوران مخرب مدرنیسم در شهرسازی و در دهه 1980 تعداد زیادی از معماران و شهرسازان آمریکایی در ارتباط با فرسودگی و زوال مراکز شهری و افزایش توسعه مبتنی بر اتومبیل نگران و ناراضی بودند. درسال های پایانی دهه ی 1980و ابتدای دهه ی1990 این نارضایتی منجر به ظهور نهضت نوشهرگرایی شد. هدف نوشهرگرایی تغییر شکل در همه ی جوانب توسعه ی مکانی و اجتماعی بوده است بطوریکه اثرات کار آن ها در منطقه و محله قابل شناسایی می باشد. بر این اساس نوشهرگرایی آمیزه ای از انگاره های رشدهوشمند، مخالفت با توسعه پراکنده و تقویت شهرسازی پایدار و حمل و نقل محور است. بازگشت به الگوی سنتی محلات در کانون توجه نوشهرگرایی قرار دارد. در این مسیر رویکردهای مختلفی برای کاهش اثرات منفی اتومبیل ها بر محلات مسکونی ارایه شده است. آرام سازی ترافیک به عنوان رویکرد متاخر در این زمینه شامل سه رهیافت عرصه مشترک، مناطق با سرعت 30 و وونرف می باشد. در طراحی به روش پهنه امن خانگی (وونرف) از طریق کاربست عناصر فیزیکی، مسیر عبور ومرور سواره برای افزایش سرعت اتومبیل ها سخت می گردد. کاربست این روش در محلات با مزایا و معایبی همراه است که از جمله مزایای آن عبارتند از: کاهش وابستگی انسان به اتومبیل،کاهش آلودگی های زیست محیطی، افزایش فرهنگ پیاده روی و دوچرخه سواری، فراهم آوردن امکانات نشستن، گفتگو کردن و بازی کودکان، افزایش حضور مردم در خیابان و در نتیجه بهبود تعاملات و زندگی اجتماعی. در این مقاله ابتدا به بررسی پیشینه و اصول بکارگرفته شده در نهضت نوشهرگرایی و رویکرد پهنه امن خانگی و اهداف و مشخصه های هریک برمبنای مطالعات اسنادی پرداخته شده است. سپس اصول طراحی محلات در دو رویکرد مذکور در قالب نظام های کالبدی، حرکت و دسترسی، منظرشهری و عرصه ی همگانی، زیست محیطی، کاربری و نظام اجتماعی به صورت تطبیقی مقایسه می شود. در نهایت تفاوت ها و اشتراکات عمده این دو رویکرد به عنوان نتیجه ی این پژوهش ارایه می گردد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا ICCACS03_523 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/806341/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:علی الحسابی، مهران و محمدیان، عاطفه،1397،مقایسه اصول طراحی محلات در نهضت نوشهرگرایی و وونرف (پهنه ی امن خانگی)،سومین کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و طراحی شهری،تبریز،https://civilica.com/doc/806341
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، علی الحسابی، مهران؛ عاطفه محمدیان)
برای بار دوم به بعد: (1397، علی الحسابی؛ محمدیان)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی ارتباط طراحی داخلی خانه های مسکونی با شاخص های روان شناختی و تاثیر آن بر روی روابط اجتماعی اعضای خانواده
- بررسی تاثیر نوربر یادگیری کودکان در فضا های آموزشی مدارس ابتدایی
- طراحی جداره های شهری با هویت معماری بومی - اسلامی ایرانی
- بررسی ویژگی های کالبدی شهرهای ایرانی اسلامی
- از نهضت زیباسازی تا جنبش زیباسازی شهرهای معاصر
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- شناسایی و تاثیر مولفه های تعاملات اجتماعی بر شاخصه های فرمی و عملکردی در طراحی مراکز فرهنگی
- جایگاه فضای سبز شهری در راستای اهداف توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر کرج)
- ارزیابی مولفه های موثر بر موفقیت پارک های علم و فناوری در پایداری زیست محیطی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت
- مبانی مدیریت خطرپذیری در شهرها
- آشنایی با رنگ های سرد و کاربردهای آن ها
- کاربرد رنگ در فضاهای شهری متناسب با عملکرد هر فضا
- کتاب شناسی مطالعات معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.