اندازه گیری پتانسیومتری آنیون سولفات با استفاده از الکترود خمیر کربن حاوی اصلاحگر زئولیت 13X برای جلوگیری از مشکلات زیست محیطی
محل انتشار: همایش ملی مهندسی شیمی
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,480
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCCEESLAMSHAR01_221
تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1388
چکیده مقاله:
گسترش آلودگی محیط زیست توسط فلزات سنگین و در نهایت تاثیر آن برسلامتی انسان موجب شده است که حذف و یا کاهش این فلزات از پسابها و فاضلابها تا حد استاندارد مطلوب جهانی امری اجتناب ناپذیر گردد. بیشتر روشهای به کار رفته برای حذف این فلزات اعم از روشهای فیزیکی، شیمیایی یا بیولوژیکی، ویژگیهای مختلفی از نظر اقتصادی و کاربردی بودن و یا به طور کلی دفع ضایعات تولیدی دارند که با توجه به این موارد روش بهینه ای مورد نیاز است رهاسازی فاضلابهای صنعتی حاوی فلزات سنگین به محیط، یک مشکل زیست محیطی مهم می باشد. اثرات سمی برخی از فلزات سنگین روی حیوانات، گیاهان و انسان از طریق زنجیره غذایی، حتی در مقادیر کم به خوبی شناخته شده است به دلیل اینکه زئولیت ها مواد فراوان و ارزان قیمتی هستند و دارای ظرفیت جذب بالایی نسبت به کاتیون ها و آنیون ها می باشند لذا کاربرد این مواد با ارزش در تصفیه پساب و رفع مشکلات موجود موثر میباشد. در این تحقیق در آزمایشگاه تحقیقاتی شیمی تجزیه، زئولیت های طبیعی جهت جذب آنیون سولفات مورد بررسی قرار گرفتند. دراین پژوهش زئولیت طبیعی با سورفکتانت کاتیونی هگزا دسیل تری متیل آمونیوم اصلاح گردید و برای جذب آلوده کننده های آنیونی آب بکارگرفته شد. نتایج آزمایشات نشان داد که جذب سورفکتانت توسط زئولیت و تولید زئولیت اصلاح شده با سورفکتانت (SMZ) سبب تغییرات وسیعی در خواص زئولیت در جذب آلوده کننده های آنیونی آب شد. به منظور بررسی گزینش پذیری روش، اثر مزاحمت تعدادی ازآنیون ها مورد بررسی قرار گرفت و مشاهده شد آنیون های یک ظرفیتی دارای ثابت گزینش پذیری کوچکتری بوده و مزاحمت آنها در اندازه گیری سولفات کمتر است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آتنا اسماعیلیان
کارشناس ارشد شیمی تجزیه و عضو باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی وا
علیرضا نظام زاده
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :