سال انتشار: 1396
کد COI مقاله: ESPME04_862
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 119
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 9 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله رویکرد زیست محیطی در مدل سازی رشد شهری با استفاده از تصاویر ماهواره ای، ارزیابی چندمعیاری و سلول های خودکار
چکیده مقاله:
رشد سریع شهرنشینی، فشارهای سنگینی بر سرزمین و منابع اطراف آن ها وارد کرده و موجب کاهش پوشش گیاهی، فضاهای باز و مشکلات جدی اجتماعی و زیست محیطی شده است. ازاین رو یک گام اساسی برای مدیریت و برنامه ریزی توسعه شهری و همچنین ارزیابی اثرات تجمعی آن، بررسی و شبیه سازی توسعه فیزیکی شهر است. هدف از این مطالعه، درک عوامل موثر درروند توسعه فیزیکی شهر تهران با توجه به مقوله توسعه فضایی پایدار شهری از بعد اکولوژیکی و حفظ شرایط زیست محیطی آن در دو دهه آتی است. بدین منظور با استفاده از تصاویر ماهواره ای چند زمانه لندست و طبقه بندی شی پایه تغییرات کاربری اراضی در مقطع زمانی 1990 تا 2015، مورد ارزیابی قرار گرفت. در گام بعدی با بهره گیری از مدل تحلیل چند معیاره، با استفاده از الگوی توسعه اکولوژیک محور میزان تاثیر متغیرهای مستقل در رابطه با گسترش شهری شامل هجده متغیر در دوره 1990 تا 2015 محاسبه و نقشه پتانسیل گسترش شهری تولید گردید. در ادامه مساحت تغییرات برای سال مورد انتظار با استفاده از تحلیل زنجیره مارکوف به صورت کمی پیش بینی شد. درنهایت با بهره گیری از مد ل خودکاره های سلولی، شبیه سازی رشد شهری برای سال 2015 با دقت نسبی برآورد مساحت 0.91 و ضریب کاپای 0.87 انجام شد و از همین مدل برای برآورد رشد شهری در سال 2025 استفاده گردید یافته ها نشان می دهد رشد شهری برای سال 2025 با شتابی همانند دوره 2003 تا 2015، غالبا از جهات غربی و شمال شرقی شهر، در صورت ثابت ماندن ماهیت و میزان تاثیرات عوامل موثر در رشد شهری، صورت خواهد گرفت.
کلیدواژه ها:
مدل سازي رشد شهري، سلول هاي خودكار، طبقه بندي شي پايه، تهران
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/800147/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:قربانی، مهدی و شاهی آقبلاغی، عارف و شفیعی، هادی،1396،رویکرد زیست محیطی در مدل سازی رشد شهری با استفاده از تصاویر ماهواره ای، ارزیابی چندمعیاری و سلول های خودکار،چهارمین کنفرانس بین المللی برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست،تهران،،،https://civilica.com/doc/800147
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1396، قربانی، مهدی؛ عارف شاهی آقبلاغی و هادی شفیعی)
برای بار دوم به بعد: (1396، قربانی؛ شاهی آقبلاغی و شفیعی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تعیین عوامل محیط زیستی در مکان گزینی شهرهای جدید
- کاربرد GIS در مکانیابی پارکینگهای عمومی طبقاتی به روش OWA (مطالعه موردی : منطقه یک شهر تهران)
- کاربرد روش میانگین وزنی مرتب شده (OWA) درتصمیم گیری و مدیریت ریسک
- منابع انتشار آرسنیک و روش های اندازه گیری و حذف آن از آب به وسیله نانو فناوری
- آلودگی رواناب های شهری و روش های کنترل آن
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نگرشی نو به بومی سازی در صنعت خودروی كشور برپایه قابلیت های توسعه محصول
- متنوع سازی همگون صنعت خودروسازی ایران در سطح قطعات و تجهیزات با تکیه بر رویکرد پیچیدگی اقتصادی
- چشم انداز پلتفرم مشترک در دنیاو شرکت ایرانخودرو
- بهبود نیروی تعویض دنده گیربکس 6 دنده پژو با تغییر نوع سینکرونایزر
- بررسی روند تکنولوژی های گیربکس های اتوماتیک در جهان و انتخاب مناسب ترین گیربکس برای توسعه در ایران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.