استفاده از ضایعات آجر دیرگداز آلومینایی کوره ها و خاکهای نسوز ایرانی در طراحی فرمولاسیون ساخت هیزم شومینه نسوز مولایتی ( شوک پذیر)

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,135

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

REFRACTORY01_013

تاریخ نمایه سازی: 7 آبان 1388

چکیده مقاله:

دراین پروژه ساخت هیزم شومینه نسوز مولایتی ( شوک پذیر) با استفاده از ضایعات آجر دیرگداز آلومینایی کوره های پخت کارخانجات و استفاده از خاکهای ایرانی در طراحی فرمولاسیون مورد اجرا قرا رگرفت . بدین منظور ابتدا فرمولاسیون ساخت هیزم شومینه مولایتی از ترکیب ضایعات آجر دیرگداز آلومینایی و خاکهای ایرانی (خاک نسوز گناباد - کائولن رشته ای سوپرزنوز مرند - تالک ده حاجی لرستان - سیلیس ملایر و فلدسپات یزد) طراحی گردید. سپس مواد اولیه مصرفی در داخل جارمیل های آزمایشگاهی بارگیری شده و پس از چند ساعت چرخش دوغابهای تهیه شده با دانه بندی ( مانده روی الک) مورد نظر از جارمیل های آزمایشگاهی تخلیه گردید. ابتدا مشخصات فیزیکی دوغاب مورد تست قرار گرفت و ثبت گردید. سپس با دوغاب تهیه شده چند نمونه هیزم شومینه نسوز ( شوک پذیر) جهت تست قرا رگرفت و ثبت گردید سپس با دوغاب تهیه شده چند نمونه هیزم شومینه نسوز ( شوک پذیر) جهت تست شوک حرارتی به روش ریخته گری ساخته شد ( ریخته گری دوغاب درون قالب گچی) و دوغاب باقیمانده برای تهیه نمونه های استحکام خام، استحکام پخت، انقباض خام، انقباض پخت، دفرماسیون ( افتادگی) به گل تبدیل شد و گل تهیه شده اکسترود گردید سپس هرکدام از این پارامترها مورد تست قرار گرفت و نتایج آنها ثبت گردید. همچنین نمونه های هیزم شومینه نسوز ( شوک پذیر) تولید شده را درون کوره پخت قرار داده و در دمای 1150 درجه سانتیگراد پخت شده و پس از پخت مورد بررسی قرار گرفته است براساس نتایج به دست آمده هیزم شومینه مولایتی تولید شده دارای شوک حرارتی مثبت می باشد و همچنین دارای استحکام خام و پخت بالایی می باشد و دارای راندمان حرارتی بسیاری خوبی می باشد ریزساختار هیزم شومینه نسوز مولایتی ساخته شده با میکروسکوپ الکترونی SEM مورد بررسی قرار گرفت و همچنین از نمونه های فوق طیف XRD و تست آنالیز XRF گرفته شد. دراین پروژه اولا استفاده از ضایعات آجر دیرگداز آلومینایی کوره های پخت کارخانجات به میزان زیاد در فرمولاسیون از اهداف اصلی انجام این پروژه بوده و ثانیا از هیچ گونه خاک خارجی دراین پروژه مورد استفاده قرار نگرفت. (ضایعات آجر دیرگداز آلومینایی کوره های پخت کارخانجات به دلیل عدم کارایی مجدد و بیرون ریختن این ضایعات توسط کارخانجات مصرف کننده باعث آلودگی محیط زیست می شود).

کلیدواژه ها:

نویسندگان

سعید مین باشی

مرکز تحقیق و توسعه گروه کارخانجات چینی مقصود، دانشگاه آزاد اسلامی وا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • نعمتی، زیارتعلی، دیرگدازهای سرامیکی "، دانشگاه صنعتی شریف، موسسه انتشارات ...
  • رحیمی، افسون و متین، مهران، تکنولوژی سرامیکهای ظریف، جلد1و2چاب دوم، ...
  • پایدار، حسین، مواداولیه مصرفی درصنایع سرامیک، مرکزتحقیقات شرکت فرآورده های ...
  • گرجستانی، سعید، آموزش هنروفن سفال وسرامیک، چاب اول، 1379، ص ...
  • گرجستانی، سعید، ، صنعت سرامیک، چاب اول، (1384)، ص400-470 ...
  • D.R. Treadwell, D.M Dabbs, and I.A.Aksay MUllite(3 Al2o3 -2Sio2)synhesis with ...
  • P. PENA, J. B ARTOLOME, J. REQUENA and MOYA .Mullite ...
  • نمایش کامل مراجع